Save the date kaartjes, de leukste tips!

Verliefd, verloofd, …. getrouwd !! Hij of zij heeft je gevraagd en natuurlijk zijn jullie in de wolken! Nu kun je beginnen met het maken van plannen voor je trouwfeest. De keuze voor een datum en een locatie voor het huwelijk is dan ook één van de allereerste beslissingen die jullie als verloofd koppel maken. Zodra dit gebeurd is, kan je save the date kaartjes maken!

Met deze tips voor het versturen van je save the date kaarten zorg je er in ieder geval voor dat jullie datum bij alle gasten in de agenda staat. Zij zullen vanaf dat moment samen met jullie aftellen naar de grote dag!

Wanneer stuur je save the date kaartjes?

De datum waarop je de kaarten verstuurt is eigenlijk vrij eenvoudig te bepalen! Zodra de datum van jullie grote dag vastligt, kan je aan de slag! Je verstuurt ze uiterlijk 6 maanden voor de trouwdatum. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Trouw je bijvoorbeeld in het buitenland, stuur ze dan zeker een jaar van te voren, zo kan iedereen ruim op tijd de reis regelen.

Laat jullie stijl zien

Samen als koppel een trouwfeest voorbereiden, betekent meteen ook dat je samen over de styling gaat nadenken. En dat begint al bij de keuze van je save the date kaartjes! Als je vanaf het begin al goed weet welke richting je uit wil met de styling van je trouwfeest, dan kan je dat alvast laten terugkomen in de opmaak van je kaart. Die stijl vormt dan ook de basis voor de trouwkaarten, de menukaarten, tafeldecoratie

Hippe trouwkaart met originele vormen en goudfolie
Stijlvolle trouwkaart stolp met aquarel
Ronde naamsticker met initialen (3,7cm)
Bedankkaartje stolp met goudfolie en foto
Rechthoekig label groen met initialen
Afgerond snoepzakje met goudfolie en foto

Maak een loveshoot voor je save the date kaartje

Bij de aankondiging van zulk geweldig nieuws, hoort een prachtige foto! Die foto wordt de eyecatcher van je save the date kaartje. Ga dus op Pinterest op zoek naar leuke ideetjes en bespreek zeker met de fotograaf hoe je de foto wil. Deze leuke fotoshoot kan meteen ook de basis zijn voor de echte trouwkaarten!

verlovingsfotoshoot

Vermeld nog geen trouwlocatie

De locatie van jullie trouwfeest wordt meestal niet vermeld op de save the date kaartjes. Die informatie volgt later, op de  ‘echte’ trouwkaarten!

Vermeld waarvoor je de gasten uitnodigt

Weet je al goed wie je voor het avondfeest, wie voor de receptie en wie voor de hele dag wil uitnodigen? Dan kan je hier al iets over vermelden op de save the date kaartjes. Is de indeling van je gastenlijst nog niet rond? Dan stuur je de kaartjes het beste zonder vermelding van verdere details. Die informatie krijgen je gasten dan op de officiële uitnodiging.

Trouwen in het buitenland? Ruim een jaar van te voren sturen

Wanneer je gaat trouwen in het buitenland, komt er voor jullie gasten ook heel wat extra voorbereiding aan te pas. Zij moeten hun reis en verblijf kunnen plannen. De save the date kaartjes voor een trouwfeest in het buitenland verstuur je daarom tussen 12 en 18 maanden voor jullie trouwdag. Zo kunnen je gasten jullie huwelijk misschien met een leuke vakantie combineren.

De trouwuitnodiging volgt later

De trouwkaart met alle details over de locatie, dagindeling, dresscode… stuur je ongeveer 6 à 8 weken voor de trouwdatum. Uiteraard ligt dit ook anders wanneer je in het buitenland gaat trouwen.

Belangrijke info niet vergeten

Niet alle details mogen of moeten al vermeld worden op de save the date kaartjes. Maar toch zijn er enkele zaken die je niet mag vergeten vermelden:

  • Uiteraard, maar voor alle zekerheid vermelden we het nog even, vermeld je op de save the date kaartjes jullie trouwdatum! Een leuk ideetje is om een save the date kaartje te kiezen waarop je de datum aanduidt op een kalendertje. Dan is het visueel meteen aangestipt in de agenda van je gasten!
  • Welke dag in de week jullie gaan trouwen. Als je dit vermeldt staan de gasten er alvast bij stil of ze die dag vrij zullen moeten nemen of sowieso al vrij zijn.
  • Vergeet niet om jullie volledige namen en het thuisadres te vermelden op de save the date kaartjes. Wellicht zullen er vrienden of familie zijn die jullie alvast willen feliciteren met een leuk kaartje en dan hebben ze meteen alle info bij de hand!

De leukste save the date kaartjes maak je zelf online

Als je alle puzzelstukjes hebt is het ontwerpen van je save the date kaartje zo gebeurd! Het grote nieuws wil je natuurlijk zo snel mogelijk aankondigen, maar ook op een stijlvolle manier! Maak zelf online je unieke save the date kaartjes in 1-2-3, met prachtige afwerking zoals foliedruk of speciale vormen.

  • Kies het leukste design
  • Voeg je tekst toe
  • Kies eventueel een leuke foto
  • Bestel indien gewenst een proefdruk

We geven alvast wat inspiratie om de keuze van je save the date kaartjes makkelijker te maken.

Save the date kaartjes met foto

Een leuke foto waar de liefde van afspat is perfect voor jouw save the date kaartje met foto! Kies voor een kaartje met 1 foto of meerdere foto’s en maak je eigen save the date kaartje met foto online.

Wil je vooral de nadruk leggen op de datum van jullie bruiloft? Dan is een save the date kaartje zonder foto de beste keuze! Jullie stijl zal meteen duidelijk zijn en de focus op de datum is er helemaal!

Stijlvolle save the date kaart stolp met goudfolie
Romantische save the date kaart met bloemen
Save the datekaart met wereldkaart en foto
Save the Date met botanisch groen blad
Stijlvolle save the date
Originele save the date met potlood
Kraft save the date kaart vliegticket
Afgeronde save the date kaart met foto
Uniek save the date kaartje met foto en foliedruk

Ontdek het volledige aanbod save the date kaarten online. Veel plezier met de aankondiging van jullie groot nieuws en de verdere voorbereiding van het trouwfeest! Download zeker ook de huwelijkschecklist voor alle details en tips voor de voorbereiding van jullie grote dag!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *