De gepaste dresscode op je bruiloft.

De voorbereiding van een huwelijk neemt heel wat tijd in beslag. Je hebt ongetwijfeld een bepaalde stijl voor ogen. Deze stijl hou je al in het achterhoofd bij het kiezen van jouw trouwlocatie, trouwjurk en kledij van de bruidskindjes en het vastleggen van je dj. Iets wat je minder in de hand hebt, maar toch ook kan sturen, is de kleding van jouw gasten. Dat kun je doen door een dresscode op jouw uitnodiging te vermelden. Hierbij een lijstje van vijf dresscodes die toepasselijk kunnen zijn voor jouw ceremonie, receptie en avondfeest.

White tie.

Wanneer je een heel chic trouwfeest voor ogen hebt, kun je kiezen voor ‘white tie’, de meest formele dresscode. De mannen dragen een kostuum en een witte blouse met witte vlinderdas en zwarte lakschoenen. De vrouwen dragen een lange avondjurk of galajurk tot aan de hak gecombineerd met prachtige sierraden, pailletten of pareltjes. Die dresscode kun je bijvoorbeeld ook spotten bij beroemdheden op liefdadigheidsevenementen.

Black tie.

‘Black tie’ is wat minder chic dan ‘white tie’, maar blijft heel stijlvol. De mannen dragen een stijlvolle smoking met zwarte strik en een wit overhemd. Daaronder dragen de heren zwarte lakschoenen. De black tie dresscode voor dames geeft meer vrijheid dan bij de mannen. Ze kiezen een lange of middellange jurk tot onder de knieën en dat liefst in een donkere en rustige kleur zoals zwart, donkerblauw of bordeaux rood. Combineer deze look met een hakken en eventueel een kleine clutch. Bij een middellange of korte cocktailjurk moeten de dames een panty dragen.

dresscode huwelijk

bron: unitedwithlove.com

Tenue de ville / stadskledij.


Wanneer je niet wil dat de gasten in jeansbroek verschijnen, maar ze toch ook comfortabele kleding mogen dragen, kies je als dresscode voor ‘tenue de ville’ (ook wel stadskledij genoemd). Hierbij dragen mannen een kostuum in blauw of (donker)grijs. Zwart is hier minder gebruikelijk.  Vrouwen kiezen voor een jurkje meestal in zomerse pastelkleuren. Tegenwoordig kiezen vrouwen ook voor een leuke broek, een jumpsuit of een elegant pak op chique gelegenheden. Met de juiste accessoires zie je er nog steeds ultravrouwelijk uit! Bij deze dresscode zijn hakken niet verplicht. Nette schoenen of chique ballerina’s zijn ook perfect voor deze stijl.

trouw in stadskledij

bron: Trendybride Blog

Cocktail.


Deze dresscode is vergelijkbaar met bovenstaande ‘tenue de ville’ maar is toch wat losser dan de voorgaande. Wanneer het woord cocktailparty op de uitnodiging vermeld staat, wordt het ongetwijfeld een hip en trendy trouwfeest. De vrouwelijke gasten dragen het best een kort jurkje in een frisse kleur met pumps. In de winter kun je een panty onder je jurkje dragen. De mannen zien we bij deze dresscode het liefst stijlvol gekleed. Een das is geen must.

Casual


Als je geen vereisten wil opleggen aan de kledij van je gasten omschrijf je de dresscode als casual. Deze stijl biedt veel mogelijkheden. Wat hier niét kan is heel formele kledij zoals bovengenoemde ‘white tie’ en ‘black tie’.

trouwen in de natuur

bron: rusticweddingchic.com

Hoe dresscode vermelden op je uitnodiging? 

Als je een dresscode wilt opleggen aan je gasten dan moet je dit zeker op jullie trouwkaart zetten. Een dresscode bruiloft op de uitnodiging zetten kan onderaan de trouwkaart of je kunt het vermelden onder de locatie en het tijdstip. Ook een inlegkaartje specifiek voor de dresscode is een leuke manier om de kledijvoorschriften mee te geven aan je gasten. Je kunt dit kaartje dan bij je trouwkaart in de envelop steken. 

Een originele manier is natuurlijk om de trouwkaart te laten inspelen op de dresscode en het thema van het feest. Is jouw dresscode bijvoorbeeld cocktail met een touch of gold, dan kan je kiezen voor een fleurige trouwkaart met goudfolie. Zo vormt alles een prachtig geheel nog voor jullie bruiloft echt van start gaat.

Pocketfold trouwkaart 'Ja' met touwtje (en droogbloem*)
Romantische trouwkaart met bloemmotief en hartjes | Buromac 106134
Kleurrijke trouwkaart met datum
Hippe trouwkaart met originele vormen en goudfolie
Acryl trouwkaart met ovale droogbloemenkrans
Ovale trouwkaart blauw met velvetlook met goudfolie
Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *