Geboortekaartjes maken: de ultieme gids

Unieke geboortekaartjes maken is makkelijker dan je denkt. Dankzij onze praktische tips en met onze online ontwerptool zet je je geboortekaartjes helemaal naar jouw hand. Geboortekaartjes met een leuk tekstje, een originele foto of je favoriete kleuren of motiefjes? Het is allemaal mogelijk!

Wat zet je op je kaartje?

Voor je je ontwerp op punt zet, denk je eerst even na over wat je zeker allemaal op je geboortekaartje kwijt wilt. Een tekstje wordt bijvoorbeeld vaak toegevoegd om het kaartje op-en-top persoonlijk te maken. Ook een foto is om diezelfde reden een goed idee. Weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken, en of je een foto in kleur dan wel zwart-wit op je kaartje wilt zetten? Lees dan zeker deze onmisbare tips voor een geslaagd geboortekaartje met foto.

Spelen met het ontwerp van je geboortekaartje

Hou je van romantische pastelkleuren, of ben je helemaal gewonnen voor de vintage-retrolook die tegenwoordig helemaal in is? Speel met het ontwerp van je kaartje om er achter te komen welke look je voorkeur wegdraagt.

Ook hier is personaliseren makkelijk. Muziekliefhebbers spelen in op hun passie door een kaartje in de vorm van een vinylplaat of muziekcassette te kiezen, boekenwurmen geven misschien graag een geboortekaartje in de vorm van een boekcover mee – misschien zelfs die van een bekende klassieker of bestseller. Zo koppel je een persoonlijke toets aan verrassende originaliteit!

Spelen met het lettertype

Het lettertype raakt vaak ondergesneeuwd, omdat de kleuren en lijnen van het kaartje je volle aandacht opeisen. Geheel onterecht, natuurlijk. Want een ander lettertype maakt soms een totaal ander kaartje. Het ene lettertype is rond en zacht, het andere hoekig en strak. Kies uit wat past bij de stijl van het geboortekaartje, of bij de naam van je kleine spruit. Wie affiniteit heeft met grafische toepassingen, durft het misschien zelfs aan om zélf een nieuw lettertype te ontwerpen?

Geboortekaartjes maken … én testen

Heb je een geboortekaartje uitgekozen? Ontwerp en personaliseer het dan online, en vraag zeker een proefdruk aan. Zo zie je meteen of je foto leuk uitkomt, of het lettertype kleiner dan wel groter mag zijn, en of je de kleuren wel goed gekozen hebt. De beste manier om helemaal zeker te zijn van je keuze!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *