Een vrijgezellenfeest organiseren, hoe begin je eraan?

vrijgezellenfeest organiseren

Bron: The Hangover

Voor de meeste koppels is de trouwdag de mooiste dag van hun leven. Er is echter vaak een dag/nacht die nog meer tot de verbeelding spreekt: de vrijgezellen dag of vrijgezellenavond.

Trouwt je broer of beste vriend? Dan ben je de uitverkorene om het vrijgezellenfeest te organiseren! Hier vind je alvast wat fijne ideeën en tips om er een geslaagde dag of een heus mannenweekend van te maken!

Nee, dames, jullie zijn we niet vergeten! Een Bachelorette party organiseren is nu eenmaal iets totaal anders dan een vrijgezellenfeest onder mannen… Over enkele weken zetten we de vrijgezellenavond van de bruid in de picture!

Ga voor een persoonlijke aanpak!

Iedereen is anders. Terwijl de ene nog niet genoeg heeft aan een benji-sprong, is voor de andere een gezellige avond stappen onder vrienden al ruim voldoende . Jij kent de trouwer uiteindelijk het beste, dus bedenk voor je start of hij het al dan niet leuk zou vinden om in een konijnenkostuum of met een luier aan door de stad te lopen. Dit is zeker niet voor iedereen weggelegd!

Tip: spreek eens op voorhand af met de andere genodigden en brainstorm samen.. Zo kom je tot nog leukere ideeën.

Prop de vrijgezellendag niet te vol

Wie een vrijgezellenfeest organiseert heeft vaak tal van ideeën. Het liefst van al zou je de toekomstige bruidegom van de ene activiteit in de andere sleuren. Probeer toch wat vrije tijd in je dag te laten, zodat er wat ruimte overblijft voor activiteiten die uitlopen of onvoorziene omstandigheden. Maak er geen moordend vermoeiende dag van. Stress over de tijdsindeling mag de pret niet bederven!

Heb je nog een uurtje voor je bij de karting, het flyboarden of (indoor) skydiving moet zijn? Dan kan je een gezellig terrasje gaan doen of bij slechter weer de champagnebar gaan opzoeken. Probeer de drank wel te beperken als er nog activiteiten met coördinatievermogen nodig zijn nadien!

vrijgezellenfeest organiseren karting

Niet iedereen is gek op spelletjes

We kennen ze allemaal, de gekke vrijgezellenfeestjes waarbij het slachtoffer, vaak verkleed, tal van activiteiten moet doen om geld in te zamelen of puur ter vermaak van de vrienden. Is jouw vriend niet gek op aandacht? Trek dan zeker niet de stad in om hem of haar voor schut te zetten, het moet dan ook de (tweede) beste dag van zijn leven worden.

Tip: ga naar een plaats waar niemand de trouwer kent, zo zal hij of zij het gemakkelijker hebben om ‘los te komen’.

vrijgezellenfeest organiseren

Een gepersonaliseerd T-shirt is altijd fun

Heb je een leuke foto of een typische uitspraak van de toekomstige trouwer? Laat dan een T-shirt maken met deze foto en tekst, met eventueel een extra uitdaging voor de omstaanders. Het zorgt vaak voor hilarische momenten. Ook als aandenken kan een bedrukt T-shirt zeker leuk zijn, met een verwijzing naar de bruid bijvoorbeeld.

Organiseer het niet net voor de trouwdag!

The Hangover is wel een leuke film, maar geen enkele bruid zal je ooit kunnen vergeven als je de trouwdag verpest door haar toekomstige echtgenoot de hele dag met een kater rond te laten lopen. Of erger door hem ‘”wegens omstandigheden” niet te laten opdagen. Doe het vrijgezellenfeest dus zeker niet de avond voor de trouw, maar enkele weken ervoor. Zo kan je bijvoorbeeld ook voor een heel weekend gaan in plaats van een avond of dag.

Een fijne dag primeert

Wat je ook doet, maak er een onvergetelijke dag van voor de trouwer! Een leuke mix tussen stoer, gezellig en een tikkeltje stout mag, het moet immers een dag zijn waaraan iedereen met een glimlach terugdenkt!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

3 reacties

  1. Bedankt voor de tips. Ik ben een vrijgezellenfeest voor mijn zus aan het regelen. Zij houd gelukkig wel van veel aandacht dus we hebben al te gekke verkleedkleren gescoord. Nu de rest van de dag nog plannen. Wel al heel veel ideeen maar als ik dit hierboven lees is het denk ik wel verstandig als ik nog wat schrap. Maar dat komt vast goed. Ik heb er zin in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *