Wat ze je niet zeggen over een trouwfeest organiseren

bride holding the old gun

Gefeliciteerd met je verloving! Geniet van de adrenalinerush die door je heen gaat en de 758 likes die je statusupdate op Facebook krijgt. For real, geniet van elke minuut van deze zorgeloze, vrolijke periode, want eens jullie de champagne te boven zijn en klaar zijn om uitnodigingen te maken voor jullie grote dag kan deze zorgeloze periode wel eens over zijn…

 

De verhalen van vriendinnen die hun trouw organiseerden zullen je wel zijn bijgebleven. Ieder verhaal en trouwfeest is natuurlijk uniek. We zetten toch graag enkele vaak voorkomende stressfactoren op een rijtje die je in no time in een echte bridezilla kunnen veranderen…

1. Je staat er niet alleen voor

Je verloofde wilt door het volk slingeren als Indiana Jones en een Rolling Stones cover band voor de receptie. Je grootmoeder stelt voor om je trouwkleed te maken. Daarna komt je beste vriendin vertellen dat je niet voor champagnetinten mag gaan, omdat zij dit ooit wilt doen. Dan zijn er nog vrienden die vertellen dat je niet écht getrouwd bent, tenzij je voor de kerk trouwt…

 

Je voelt het al, het is niet jouw dag, maar ook die van iedereen die het goed met je voor heeft. Ze suggereren zelfs een “spray tan” voor je trouw zodat je niet dezelfde kleur hebt als je trouwjurk.

2. De gastenlijst is ingewikkelder dan een Rubik’s Cube

tafelschikking trouwfeest organiseren

De dag na je verloving begint de puzzel al, je moeder stuurt je een lijst met haar 117 beste vrienden. Je zus sms’t je onmiddellijk hoe hard ze er naar uit kijkt om die ene jonge uit te nodigen als haar +1. Je vader heeft de kosten per persoon bekeken en stelt voor om de trouw af te blazen en daarna belt je moeder om te zeggen dat ze graag aan de “celebrity tafel” zit.

 

Op je trouwfeest zelf zal je ongetwijfeld ook nog wel voor verrassingen komen te staan. Familieleden die hadden vergeten te antwoorden op de uitnodiging en ineens toch aankomen, tafelindelingen waar een stoel tekort komt ….

3. Je raakt verslaafd aan Pinterest

Moet je lachen met de gekke bridezilla’s op tv die nachtenlang achter hun computer zitten? Pas maar op, jou staat hetzelfde lot te wachten. Je pint een bruidsfoto en komt plots op een nieuw bord terecht met 269 nieuwe, inspirerende foto’s. Plots is het 3 uur ’s nachts en je zit bijna in je computerscherm. Je scrolt en scrolt door originele uitnodigingen, kapsels, jurken … en idee na idee passeert de revue. Telkens mompel je “oh dat wil ik”, “nee dit wil ik écht”… The  sky is the limit!

4. Je verliest je rationeel denkvermogen

Het is nog maar een maand geleden dat je die prachtige ring om je vinger geschoven kreeg en je misselijk werd van de gemiddelde prijs van een bruiloft. Dat ware simpele, naïeve tijden. Nu ploeter je in modderpoelen. Je overweegt het om je kast om te toveren tot een serre voor de planten van het trouwfeest. Je hebt eindeloze discussies met je moeder en er eindigt steeds één van jullie in tranen. En je denkt dat het volstrekt redelijk is om een Save-the-Date als deze te willen.

5. Op je trouwdag doet niets hiervan er nog toe

Newly wed couple going crazy.

En zo is het echt! Ondanks wat valkuilen bij de voorbereidingen, is dit het allerbelangrijkste… JIJ trouwt  met de liefde van je leven! Je wordt omringd door mensen die de wereld voor jou betekenen. En dat maakt van je trouwfeest ongetwijfeld één van de beste en mooiste dagen van jouw leven.

 

Met de nodige humor en relativering aan de voorbereidingen werken en dat vooral als koppel ‘samen doen’, daar gaat het om! Eind goed, al goed & veel plezier met het organiseren van jouw trouwfeest!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *