Zoek de drie verschillen tussen klassieke en hippe trouwkaarten

Je wilt natuurlijk een uitnodiging hebben waar je gasten spontaan JA tegen zeggen. Stuur je vrienden, familie en kennissen dus niet zomaar een trouwkaart, verras ze liever met de perfecte trouwkaart die de toon zet voor jullie grote dag. Om je te helpen met deze uitdaging vind je hier enkele elementen die de aankondiging van jullie trouwfeest onvergetelijk kunnen maken!

Klassieke versus hippe trouwkaarten: het formaat

Een eerste belangrijke keuze in het proces naar de ultieme trouwkaart, is de keuze van het formaat. Wil je graag een enkele kaart, een dubbele kaart of een drieluik? Mag deze vierkant, rechthoekig, langwerpig, rond of nog een andere vorm aannemen?

De keuze van de vorm en het formaat gaat hand in hand met andere vragen zoals:

  • Gaan we een foto toevoegen aan onze trouwkaart?
  • Willen we een lange tekst op de kaart zetten of houden we het kort?
  • Hoe ziet de ideale indeling van onze huwelijksuitnodiging eruit?

geloften 2 klassiek 1.1

 

De klassieke trouwkaarten zijn meestal dubbele, rechthoekige trouwkaarten met de vouw aan de bovenzijde, terwijl hippe trouwkaarten net proberen deze vorm te vermijden. Er zijn oneindig veel opties op vlak van leuke vormen en formaten, toch denken we dat deze keuze nog eenvoudig gaat zijn vergeleken met de beslissingen die volgen!

Trouwkaart met of zonder foto

Een lieve, grappige of stoere foto van jullie helpt om de toon van de trouwkaart te zetten. Trouwkaarten met foto zijn dan ook erg in trend, maar het is natuurlijk geen must. Je kan perfect een klassieke trouwkaart kiezen zonder foto, die evenzeer jullie liefde uitstraalt. Kies je er toch voor om een foto op de uitnodiging te plaatsen, dan is het vaak leuk om iets nieuws te proberen. Op hippe trouwkaarten is de grappigste foto van jullie als gelukkig stel gepast!

Klassieke versus hippe trouwkaarten: het design

En dan het allerbelangrijkste: jullie namen, de gekozen tekst en de foto in een prachtig design gieten. Kies een lay-out die aansluit bij het formaat van de trouwkaart. “Geen gemakkelijke klus” hoor ik je zuchten…

Geen zorgen, er zijn voldoende online tools om trouwkaarten volledig naar je eigen wens en smaak te ontwerpen en in te vullen zonder dat je zelf in PhotoShop moet beginnen werken. Het enige dat jullie moeten doen is de datum vastleggen en een ontwerp kiezen dat bij jullie feest, eventueel de foto, en het gekozen formaat past!

Probeer verschillende foto’s uit, test andere kleuren en laat je ook niet vastpinnen op één lettertype, want laat ons eerlijk zijn, iedereen wil het perfecte trouwfeest en dat start met een adembenemende uitnodiging!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *