5 communiekapsels met een hoge wow-factor

Binnenkort is het eindelijk zover: dan viert je – ondertussen niet meer zo kleine – prins of prinses zijn of haar eerste communie, plechtige communie, vormsel of lentefeest. Hangt de perfecte communiekledij al klaar in de kast? Dan hoef je nu alleen nog maar het perfecte communiekapsel te kiezen en de look van je communicant is helemaal af! Communiekapsels zijn echte kunstwerkjes, maar dat betekent niet dat je het communiekapsel van je kind niet zelf kunt creëren. Deze communiekapsels zijn makkelijk om te doen en gaan op de grote dag ongetwijfeld gepaard met heel wat ‘oohs’ en ‘aahs’! Misschien is er wel een link met de vormsel uitnodigingen of communiekaartjes?

 

communiekapsels

 

1.      Donutknot

De donutknot is een communiekapsel dat eenvoud en glamour moeiteloos combineert. Met wat haarschuivertjes, een elastiekje en een haardonut krijg je deze prachtige, volumineuze knot al in enkele minuutjes voor elkaar:

 • Verdeel wat haarspray over de haren en kam alles goed uit.
 • Maak een hoge staart.
 • Draai de staart om de haardonut heen.
 • Maak de knot vast met de haarschuivertjes.

Tip: Werk het kapsel af met een haarlint, bloemetjes of gebruik versierde haarschuivertjes voor een speels effect.

 

2.      Prachtige krullen

Een communiekapsel met krullen staat altijd leuk! Enkele tips voor de perfecte krullen:

 • Droomt je dochter van pijpenkrulletjes? Haal alvast je krultang boven! Wil je levendige, grote krullen creëren? Dan heb je verwarmde krulspelden van verschillende groottes nodig. Werk in laagjes van boven naar beneden. Begin met de grote rollers en eindig met de kleinste.
 • Gebruik haarlak voor en na het krullen. Zo blijven de krulletjes de hele dag mooi!
 • Werk af met een leuke diadeem of steek enkele lokken opzij of naar achteren met een speciaal haarspeldje.

 

communiekapsel krullen communiefeest

Bron: Haar in vlechten

3.      Vlechtjes, vlechtjes, vlechtjes!

Een gevlochten communiekapsel ziet er niet alleen feestelijk uit, maar blijft met een vleugje haarlak ook de hele dag mooi zitten. Dit vlechtjeskapsel is klaar in een handomdraai:

 • Maak een paardenstaart.
 • Maak een kuiltje boven de staart en trek de staart er doorheen.
 • Verdeel de staart in stukken en maak van elk stuk een apart vlechtje.

4.      Schitterende haarscheiding

Heeft je dochter haar zinnen gezet op een prachtig opsteekkapsel, steil geföhnd haar of wilde krullen, maar ontbreekt de ‘finishing touch’ nog? Met enkele klemmetjes, twee stroken zilverpapier en zilveren of gouden haarspray maak je haar kapsel helemaal af!

 • Maak een duidelijke scheiding in het haar.
 • Maak de stroken zilverpapier met de klemmetjes vast aan het haar, zodat alleen de haarscheiding onbedekt blijft.
 • Spray de zilver- of goudverf over de haarscheiding.
 • Laat even drogen, verwijder het zilverpapier en klaar!

 

communiuekapsel goud

 

Bron: Wafu Artistry

5.      Kleurspray voor de jongens

‘Boys will be boys!’ Is jouw zoon een echte durver en mag het voor hem wel eens iets anders zijn dan het traditionele piekjeskapsel? Met wat kleurspray is zijn leuke communiekapsel zo gepiept! Is een felgekleurd kapsel té gedurfd naar jouw zin, maar is je zoon toch helemaal weg van het idee? Laat het felle kleurtje dan achterwege voor de communiefoto’s en de kerk, en breng de kleurspray pas aan voor het feest.

 

Op zoek naar meer inspiratie voor communiekapsels? Neem zeker een kijkje op ons Pinterestbord!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *