Eerste hulp bij het kiezen van je trouwjurk

Je bent verloofd! Dan hoor je vast bij de 99% van de toekomstige bruidjes die heerlijk dromen over dé trouwjurk! Een moment om naar uit te kijken. En met deze tips wordt je trouwjurk-zoektocht een ontzettende leuke middag om nooit te vergeten!

Een gezellige uitstap

Ga niet alleen naar de afspraak. Maar kies zorgvuldig wie je meeneemt! Neem je moeder, schoonmoeder, getuige, zus, tante,vriendin… mee voor de gezelligheid en om je te helpen bij deze keuze. Maar let er goed op dat je wel die mensen meeneemt die je echt vertrouwt en die hun mening niet aan je zullen opdringen. Want het gaat vooral om jou en jouw gevoel bij de jurk. En jouw gezelschap moet daar dus zeker rekening mee houden!

Let op met make-up

Om te vermijden dat de jurken beschadigd worden bij het passen, is het aangeraden om die dag niet te veel make-up te dragen. Sowieso zullen ze er daar ook wel op letten, maar het zou zonde zijn als je lippenstift niet alleen mooi op je lippen zit maar ook aan de binnenkant van een mooie spierwitte jurk.. oeps!  Dus opletten met foundation, blush, lipstick….

Zorg voor hakken en goede lingerie

Als je een trouwjurk gaat passen, wil je die optimaal kunnen beoordelen. Hou dus ook rekening met de keuze van je lingerie en neem schoenen met hakjes mee om even onder de jurk te passen. Hoe beter die afgestemd is op het type jurken die je wil passen, hoe mooier het resultaat!

Doe de catwalk

De afspraak is gemaakt, de tijd voor jou is gereserveerd. Dat wil dus zeggen dat je er ook van mag genieten als een echt topmodel! Geniet ervan om je goed te laten helpen en pas vooral veel jurken. Een trouwjurk draag je immers niet elke dag en pas na het aanpassen van verschillende modellen zal je echt het verschil beginnen voelen. Pas dus veel, maar blijf wel trouw aan jouw eigen stijl. Laat je adviseren door de winkel-expert en door je gezelschap, maar wees vooral ook eerlijk als je iets echt niet mooi vindt. Alleen zo kan de verkoopster misschien die ene verborgen jurk in het hoekje van de winkel voor je tevoorschijn toveren!

 

 

Waag een dansje

Een leuk goed gevoel in een jurk? Dan is dat het moment om even een dansje te doen! De jurk moet immers ook perfect zitten bij het dansen zodat je je feest ten volle kan beleven. Dus ga eventjes helemaal uit je dak en kijk of je al je bewegingen kunt maken. Je moet je er immers heel de dag 100% goed in voelen!

Het wauw gevoel

Krijg je kippenvel en tranen in je ogen wanneer je een jurk aanpast? Durf dan te vertrouwen op je gevoel, want met deze symptomen is de kans groot dat dit dé jurk is ! Lukt dat niet meteen bij de eerste pasbeurt, blijf dan rustig en plan gewoon nog een pasbeurt in. Je kan bij een andere zaak gaan kijken of verdiep je eerst een beetje in Pinterest en bruidsmagazines om je stijl te bepalen. En heb je grote twijfels over 2 of meer jurken? Laat je gezelschap dan enkele foto’s nemen om de keuze de volgende dag nog eens te kunnen bekijken.

 

Je trouwjurk kiezen doe je al ruime tijd voor de trouwdag. Wil je tot in de puntjes voorbereid zijn op jullie grote dag?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download gratis de handige Tadaaz huwelijkschecklist! 

Geef hier jouw mening