Communiefeest thuis organiseren? Dit is je to do-lijst

Thuis een feestje organiseren heeft altijd wat meer voeten in de aarde dan tafelen op restaurant. Maar thuis neem je dan weer wel makkelijker zélf de regie in handen. Van verjaardagsdrink tot communiefeest: wie het thuis organiseert, bepaalt alles van a tot z. En als je op voorhand goed je huiswerk maakt, hoef je je geen zorgen te maken over stress. Met onze to do-lijst laat je niets aan het toeval over.

 

1.      Vraag hulp

Schakel vrienden en familie in om je te helpen met de voorbereidingen van het eten, om tafels en stoelen klaar te zetten, of als backup voor noodritjes naar de winkel – in het hoogst onwaarschijnlijke geval dat je, ondanks deze to do-lijst, tóch nog iets vergeten zou zijn.

2.      Voorzie genoeg materiaal

Heb je niet genoeg stoelen en tafels in huis om alle gasten een plekje te geven? Huur dan extra materiaal bij een cateraar. Ga ook na of je voldoende borden, glazen en bestek in voorraad hebt.

3.      Bepaal het menu

Je communiefeest thuis organiseren hoeft niet te betekenen dat je ook het eten zelf klaarmaakt – al is dat uiteraard wel een optie. Bepaal op voorhand je menu: wat ga je zelf klaarmaken en wat bestel je bij de traiteur? Hou lijstjes bij en vink af wat je in huis gehaald hebt: zo behoud je het overzicht.

4.      Maak het gezellig

Besteed aandacht aan een lentefrisse tafeldecoratie en zorg voor leuke extraatjes:

  • een aparte tafel voor de cadeautjes
  • versiering van de woonkamer (slingers, ballonnen, gekleurde lampen, …)
  • animatie voor de kinderen (gezelschapsspelletjes, een goochelaar, zelfbedachte schattenjacht, knutselgerief, …)

communiefeest thuis organiseren roze tafelversiering

Bron: Pinterest

communiefeest thuis organiseren tipsBron: Pinterest

communiefeest thuis organiseren ideeënBron: Pinterest

5.      Voorzie reservekleding

De communiekleding die je zo zorgvuldig hebt uitgezocht, zie je natuurlijk niet graag vuil worden op de grote dag. Zorg dus voor reservekledij zodat je communicant naar hartenlust kan ravotten met neven en nichtjes.

Communiefeest thuis organiseren: vergeet de bedankjes niet

Heeft iedereen lekker gegeten, gedronken en gebabbeld? Dan is het tijd om afscheid te nemen van je gasten met een origineel bedankje. Je kunt magneetjes of communiefoto’s in een leuke vorm meegeven, maar ook een snoepzakje of een klein cadeautje is een leuke attentie.

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *