Sluit je communiefeest perfect af met leuke communiebedankjes

De eerste communie en de plechtige communie behoren tot dé hoogtepunten in het prille leven van je zoon of dochter. Het zijn dagen waar ze lang naartoe leven en die ze heel intensief beleven. Want niet alleen hun oma en opa zijn van de partij, ook hun favoriete neefjes en nichtjes komen meevieren en –spelen. Een kinderdroom die uitkomt! Uiteraard wil je je gasten achteraf bedanken voor hun talrijke opkomst en ongebreidelde enthousiasme. Geen inspiratie? Ontdek dan snel onze tips voor leuke en originele communiebedankjes.

Van uitnodiging tot bedankje: ga voor één stijl

communie uitnodigingen aandenken bedankkaarten

Een geslaagd communiefeest organiseren begint in de eerste plaats met een prachtige communie-uitnodiging. Die kaart zet de toon en creëert bij je gasten een bepaald verwachtingspatroon. Is je zoontje een fervent voetballer? Dan is een fotosessie op een voetbalveld een leuke insteek. Maar het wordt nóg leuker als je dit voetbalthema aanhoudt bij de uitwerking van het feest zelf en de communiebedankjes. Organiseer bijvoorbeeld een voetbalpartijtje of bedank de aanwezigen met een origineel memospel met enkele leuke voetbalfoto’s.

Communiebedankjes op maat

Een communiefeest organiseer je niet elke dag. Je bedankje mag dus best iets uitzonderlijks en persoonlijks zijn. Ben je niet de handigste thuis en heb je weinig tijd? Geen nood: online vind je alles wat je nodig hebt. Even aankruisen wat jij van een communiebedankje verwacht, en je bent vertrokken. Een zakje snoep met de foto van je bengel of liever een snoepdoosje met een leuke polaroidfoto? Creatieve ideetjes genoeg!

communie bedankjes aandenken

Ga zelf aan de slag

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dan hebben we een goedkope én hippe suggestie voor je in petto: ‘goodiebags’ met zelfgemaakte pomponnetjes. De zakjes vul je met het lievelingssnoepgoed van het feestvarken, en de pomponnetjes heb je in een wip gemaakt:

  • Knip twee cirkels uit een stuk karton of plastiek. Maak telkens een gaatje in het midden en voorzie een gleufje in beide cirkels.
  • Wikkel wol rond de kartonnen cirkels.
  • Knip de wol tussen de twee plaatjes los. Neem een stukje wol en strik het stevig vast tussen de twee kartonnen cirkels.
  • Verwijder de cirkels, en klaar is kees!
Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 121

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *