Tips voor een leuke en originele communiekaart

Jullie zoon of dochter kijkt er ongetwijfeld al uit:naar het communie- of lentefeest! Alles moet daarbij tot in de puntjes geregeld en georganiseerd worden, dus ook de communiekaarten. Bij deze unieke gelegenheid horen natuurlijk leuke en originele concepten. Ontdek hier enkele suggesties voor de leukste en hipste kaartjes!

Er zijn geen regels meer!

Wil je leuke uitnodigingen of bedankjes voor de eerste of plechtige communie van je zoon of dochter? Kies dan voor een originele kaart met een nieuw en hip design. Alles is mogelijk als het gaat om de vorm, het design en de kleur van je kaart! Een uitnodiging voor de communie van een eerste communicant? Kies dan voor een speelse uitnodiging met felle kleuren, leuke motieven en amusante afbeeldingen.

 

leuke originele communiekaart

Uitnodigingen voor een plechtige communie of vormsel zien er doorgaans anders uit dan die voor een eerste communie. De communicant is namelijk al 12 of 13 jaar en wil wat zeggenschap in het ontwerp van het kaartje. De communicant vraagt zelf om ‘hippe’ en ‘coole’ uitnodigingen. Dit is duidelijk zichtbaar in de opmaak van de uitnodigingen. Er wordt vaak gekozen voor moderne designs zoals een polaroid of een uitnodiging met jeansmotief.

Foto of geen foto?

Foto of geen foto op de kaart?”, zo luidt meestal de hamvraag bij de keuze van een communiekaart. Voor uitnodigingen voor het communie- of lentefeest wordt vaak geopteerd om géén foto weer te geven. Zo houd je de spanning rond de communiekleding van het feestvarken hoog. Een foto op de uitnodiging verklapt deze leuke verrassing.

 

Wél is een uitnodiging met foto persoonlijker. Naast uitnodigingen kan je ook bedankkaartjes voorzien voor je gasten op het feest zelf. Dit vormt een mooi en persoonlijk aandenken aan deze speciale dag. Bovendien kan je hier wél een foto van de communicant op het kaartje plaatsen.

Tips voor een originele foto

Stel: je hebt gekozen voor een foto op je uitnodiging of bedankkaartje. Hoe maak je nu een mooie en natuurlijke foto? De bepalende factor is hier de aanpak. Het ene kind voelt zich voor de lens al wat comfortabeler dan het andere, en het is belangrijk is dat het kind zich op zijn gemak voelt. Kies dus voor een goede en vertrouwde locatie.

 

Ook kan je ze wat afleiden van de fotoshoot door met hen te praten of ze wat spullen te geven waarmee ze zich kunnen bezighouden. Tot slot, houd ook zeker rekening met het weer als je buiten foto’s neemt. Communiefoto’s maken in de regen is allesbehalve aan te raden, tenzij je natuurlijk letterlijk voor een wet look gaat!

leuke originele communiekaart foto

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *