Communiekaartjes: dit moet zeker in de tekst!

Het opstellen van het communie- of lentefeestkaartje voor je zoon of dochter is Leuk, maar niet altijd eenvoudig. Je wil dat je communiekaart opvalt. Een mooie lay-out, goede tekst en originele foto zijn cruciaal. De tekst opstellen is een werkje dat om aandacht en zorgvuldigheid vraagt. De uitnodiging moet alle praktische informatie bevatten :de naam van de communicant, de datum van het feest, het adres, een cadeautip, … .  Daarnaast willen we ook origineel uit de hoek komen met een leuke tekst.  Wij geven je alvast wat inspiratie.

tekst communiekaartjes

De tekst voor communiekaartjes schrijven: hoe begin je eraan?

Er zijn twee soorten communie- of lentefeestkaarten: uitnodigingen en bedankkaartjes. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waardoor de inhoud en de schrijfstijl verschillen. De uitnodiging bevat voornamelijk praktische informatie, het bedankkaartje dient als aandenken aan een mooie dag.

De uitnodiging: wie, wat, waar en wanneer?

De uitnodiging bevat voornamelijk praktische informatie over het communiefeest zelf. Enkele zaken die je zeker moet vernoemen zijn:

–          De volledige naam van de communicant. 

–          De juiste omschrijving: vernoem steeds de reden voor het feest: een communiefeest, lentefeest, …

–          De datum, uur en plaats van het plechtigheid én het feest achteraf.

–          Een cadeautip.

–          Je contactgegevens: zo kunnen gasten bevestigen of ze erbij kunnen zijn!

Het bedankkaartje: een mooi aandenken aan een prachtige dag

Op de dag van het feest wordt vaak een bedankkaartje gegeven aan de gasten, als aandenken. De tekst op het bedankkaartje verschilt logischerwijze qua inhoud en toon van die van de uitnodiging. Bedankkaartjes bevatten vaak mooie tekstjes en originele gedichtjes Steeds minder wordt er gekozen voor religieuze tekstjes op communiekaartjes. Inspiratie voor tekstjes en gedichtjes vind je gemakkelijk online! 

Het communiekaartje

Nog op zoek naar inspiratie voor je communie uitnodiging? Bekijk dan onze voorbeelden hieronder of blader gerust eens door onze online catalogus communiekaartjes!

Geef hier jouw mening