40 jaar: dat vraagt om een feestje!

40 jaar geworden? Dat vraag om een feestje. Veertig worden is immers een mijlpaal: je hebt al heel wat levenservaring opgedaan, maar er ligt ook nog veel leuks in het verschiet. Daarom kiezen veel veertigers ervoor om hun verjaardag op een speciale manier te vieren. Benieuwd hoe je het kunt aanpakken? Laat je door onze tips inspireren!

Uitnodiging met het getal 40

Een stijlvol feestje vraagt om een stijlvolle uitnodiging. Een kaart die past bij jouw persoonlijkheid én bij de aard van het feest. Je kunt dus alle richtingen uitgaan: van klassiek en chic tot modern en minimalistisch. Eén ding staat vast: als je je leeftijd graag in de verf zet, is een uitnodiging met het getal 40 erop de beste keuze. Hou je het liever subtiel? Kies dan voor een strakke en elegante uitnodiging die past bij een bescheiden feest zonder tierlantijntjes.

veertigste verjaardag 40 jaar

Je veertigste verjaardag vieren met … een themafeest

Natuurlijk hoef je je feest niet bescheiden te houden als dat niet bij je past. Misschien is jouw veertigste verjaardag wel de ideale gelegenheid om eindelijk eens een themafeest te geven? Verras je genodigden bijvoorbeeld met deze uitnodiging voor een heuse cocktailparty. Voor zo’n feest ga je helemaal terug naar de tijd van toen, met fiftiesjurkjes, hoog opgestoken kapsels, strak in het pak zittende heren en natuurlijk véél retrococktails zoals gin-tonic, vodka-martini (mét een olijf erin) of kir royal (geserveerd in een coupe). Succes gegarandeerd!

 Women Raising A Toast

Film is ook altijd een veelzijdig thema om je feest aan op te hangen. Kies een periode of genre uit, en brainstorm er maar op los! De zwartwitfilms uit de beginjaren van Hollywood, musicals, beroemde filmduo’s, … Onderwerpen genoeg om je zaaldecoratie (en misschien ook de dresscode) op af te stemmen. Deze uitnodiging ziet eruit als een filmticket en is alvast een leuke gimmick om je gasten warm te maken voor jouw filmfeest.

… of je verjaardag vieren en petit comité?

Sommige veertigjarige feestvarkens laten dat grote feest liever aan zich voorbijgaan, en trakteren zichzelf en hun familie en beste vrienden op een speciale activiteit. Enkele voorbeelden van veertig-vieren in beperkte kring:

  • Een wellnessweekend boeken in een kuuroord. Leuk om met je beste vriendinnen te doen, zo’n zalig verwenweekend!
  • Jezelf trakteren op een groot cadeau, iets wat al heel lang op je verlanglijstje staat maar nét te luxueus is om ‘zomaar even’ te kopen: een designmeubel of designeroutfit, bijvoorbeeld.
  • Geheel in de Engelse traditie: een high tea organiseren. Inclusief scones, gebakjes, sandwiches, thee en natuurlijk een mooi porseleinen servies.
  • Met je partner overnachten in een luxehotel. Romantisch en decadent!
  • Voor de cultuurliefhebbers: een weekendje Londen boeken, om volop musicals en theater te gaan kijken. Of een concert van je favoriete artiest combineren met een citytrip.

Je merkt het: die veertigste verjaardag mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan. Grijp de gelegenheid aan om iedereen die je graag ziet nog eens rond je te verzamelen en samen te toasten op het goede leven!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *