Handige fotografietips voor dé perfecte foto

Communiekaartjes, geboortekaartjes, kerstkaartjes, … Ze hebben één ding gemeen: een stralende foto! Hoewel je geen professionele fotograaf hoeft te zijn om een mooie foto te maken, blijkt het toch niet altijd even eenvoudig een mooi beeld te schieten. Met volgende tips op zak schiet je in ‘no-time’ de mooiste kiekjes!

 

fotografietips kaartjes

De juiste lichtinval is van groot belang

Foto’s worden te vaak in donkere ruimtes gemaakt. Kies er liever voor om je foto’s buiten te maken of zorg ervoor dat er voldoende daglicht binnenkomt. Probeer het gebruik van een flits binnenshuis te vermijden aangezien dat vaak tot overbelichting leidt.

 

Let ook op voor tegenlicht. Zorg ervoor dat de lichtbron zich achter of naast de fotograaf bevindt en niet achter de persoon die je fotografeert. Maak je binnen foto’s voor een raam? Test dan even wat het beste resultaat oplevert: met de gordijnen gesloten of open.

Follow Danielle Brock’s board Outdoor Portrait Photography Inspiration on Pinterest.

Foto’s maken met je smartphone

Als je foto’s met je smartphone maakt, dan moet je enkele zaken in het achterhoofd houden. Zo beschikt een smartphone niet over een optische zoom maar alleen over een digitale zoom. Een digitale zoom maakt een uitsnede van het beeld en vergroot dat uit met heel wat kwaliteitsverlies tot gevolg. Ga dus dicht genoeg bij je onderwerp staan.

 

We raden je ook aan om de HDR-functie van je smartphone te gebruiken. Hierdoor maak je van één beeld verschillende foto’s die vervolgens samengevoegd worden. Zo krijg je meer detail in je beeld, wat de kwaliteit ten goede komt.

Follow Dialaphone’s board Smartphone Photography on Pinterest.

Extra fotografietips

Tot slot hebben we nog enkele praktische tips voor je in petto:

  • Neem je foto’s indien mogelijk buiten;
  • Zorg voor genoeg contrast tussen het onderwerp of de persoon en de achtergrond;
  • Zorg ervoor dat er geen palen of draden net achter het hoofd van de gefotografeerde persoon staan;
  • Je kiest het best voor een eenvoudige, neutrale achtergrond;
  • Laat de persoon niet recht in de zon kijken;
  • Plaats het onderwerp niet in het midden maar op een derde van de zijkant;
  • Neem je foto op ooghoogte;
  • Beweging maakt een foto dynamisch;
  • Neem geen foto’s tegen de zon in, want dat veroorzaakt tegenlicht;
  • Te felle zon is niet goed: het beste licht is net na zonsopgang of net voor zonsondergang (voldoende licht met een mooie gloed, maar niet te fel).

 

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 121

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *