Organiseer in 1-2-3 een spetterend Nieuwjaarsfeest!

Yesss het is weer bijna zover, Oud en Nieuw!

Bij Oud en Nieuw denken wij aan, gezelligheid, vriendschap, terugblikken op mooie tijden maar natuurlijk ook aan een mooi en memorabel feest !

Ben jij dit jaar aan de beurt om knallend feest te organiseren? Je bent nog niet te laat, want met onze 5 tips heb jij in no-time het ultieme draaiboek voor een spetterend Nieuwjaarsfeest.

Stap 1 – Uitnodigingen

Eerst is het belangrijk om te weten wie er allemaal komen. Zijn het alleen vrienden, of ook vrienden van vrienden? En hoe zit het met familie? Wil je een groot feest of liever knus en klein. Dit moet je eerst van te voren bepalen. Zodra je dit weet maak je een leuke uitnodiging. Let erop dat het volgende zeker in de uitnodiging staat; datum, tijd, locatie en dresscode.

Stap 2 – Hapjes

Bij een leuk feest, zeker eentje zoals een Oud- en Nieuwjaarsfeestje horen ook heerlijk hapjes. Tenslotte is het de bedoeling dat iedereen minstens tot twaalf uur blijft, dus alleen op drank en muziek kan je geen feestje geven. Onze tip, keep it simple!  Denk bijvoorbeeld aan stukjes stokbrood met verschillende tapenades en heerlijke bladerdeeg ovenhapjes. Zelf mini pizzastukjes of bitterballen vallen in de smaak.  Natuurlijk mogen de standaard nootjes en chips niet ontbreken. En  wat echt bij Oud- en Nieuw hoort zijn oliebollen. Die mag je absoluut niet vergeten.

56a0d60e9776c22cb3008e5d6fd939a6

Stap 3 – Drankjes

Oud en Nieuw is natuurlijk niet compleet zonder bubbels of champagne. Het mooiste zou zijn om een glazen toren te bouwen van champagne glazen en zo van boven de champagne mooi inschenken en laten overlopen. Maar niet iedereen heeft zoveel champagne glazen, dus is er een leuk alternatief. Bijvoorbeeld maak de rand van een champagne – cocktail of limonadeglas nat en dep dit ondersteboven in suiker. Draai de glazen om en vul het glas dan met een heerlijk drankje. Maak het af met een rietje of iets anders feestelijks en jullie cocktail is een feit .

c61ae1d1d000c24646f3dbb8160a845d

 

Stap 4 – Muziek

Heb je nog cd’s van vroeger met foute muziek of muziek van een leuk avondje stappen? Leg dit alvast klaar, of maak alvast een playlist op spotify om deze de hele avond af te laten spelen. Misschien een paar karaoke nummers ertussen om eens goed te lachen, en natuurlijk heerlijke meezingers mogen niet ontbreken. Succes gegarandeerd.

52411a092a3989869370fc4142c104f3

 

Stap 5 – Aankleding

Schuif alle meubels aan de kant en creëer zo een heuse dansvloer.  1 grote tafel aan de zijkant voor alle hapjes en drankjes en misschien wat sta tafels in het midden.  Wil je echt uitpakken en voor een magisch effect gaan vul dan zilveren, gouden en zwarte ballonnen met helium en laat ze met mooie slingers door heel de ruimte hangen.  Een discobal doet het ook altijd goed. Kan je trouwens makkelijk zelf maken met oude cd’s. Kijk maar eens op pinterest voor leuke ideetjes. Of ben je niet zo’n creabea, dan koop nog snel wat blinkende kerstslingers en plak ze tegen deuren, muren of fotolijstjes en jullie ruimte is ready to party!

71a5cd899fa985730327d3a1effdc660

 

 

Geef hier jouw mening