Hoe organiseer je een winterbruiloft?

Een stralende zon en warm weer staan waarschijnlijk op de wedding wishlist van de meeste mensen. Elk seizoen heeft echter zijn charmes, dus waarom geen huwelijk in de winter? Trouwen in de winter mag dan misschien niet de meest vanzelfsprekende keuze zijn, maar met de juiste voorbereiding kan je jouw gasten zonder twijfel betoveren.

 Tips voor je winterbruiloft

Creëer een winter wonderland voor je winterbruiloft

Een (hart)verwarmende uitnodiging

Alles begint bij de uitnodiging voor je winterbruiloft! Het is mooi om bij de uitnodiging al een winterse touch toevoegen, bijvoorbeeld door voor winterse kleuren zoals goud, zwart of donkerblauw te kiezen. Houd het wel wat sober, je wilt immers niet dat jouw huwelijk een tweede kerstfeest wordt!

witte-trouwkaart-met-oudroze-lint-en-diamantje-TA106-015-03-1 fotofilm-labels-zwart-en-wit-TA01100-1300139-03-1 donkerblauwe-kaart-met-witte-inleg-en-echte-veer-TA106-007-03-1

 

 

 

 

ecopochette-met-losse-kaartjes-TA0110-1500013-03-1

  

De decoratie in de feestzaal

Bij een winterse bruiloft moet je goed voorbereid zijn op slecht en koud weer. Kies daarom voor een heerlijk warme locatie, het liefst binnen. Een tuinfeest is in de winter misschien niet de beste keuze. Natuurlijke materialen zoals hout en jute en warme kleuren zoals dieprood en beige geven de zaal meteen een warme en gezellige indruk. Daarnaast zijn kaarsen en vuurkorven onmisbaar op een winters huwelijksfeest.

Decoratie winterbruiloft

De bruidskindjes op je winterbruiloft

Misschien heb je zelf al kinderen of krijgen jouw kleine neefjes of nichtjes wel een extra leuke opdracht op jouw huwelijksfeest? Met een feestelijke jurk, rok of broek in combinatie met een gezellige wollen trui en muts heb je een verrassende maar op-en-top winterse outfit voor jouw bruidskindjes.

Bruidskindjes op je winterbruiloft

 

Een winters droomboeket

Een passend huwelijksboeket samen stellen, wordt misschien wel een van de grootste uitdagingen. In de winter is het assortiment aan bloemen immers een stuk kleiner. Warme kleuren, gecombineerd met wit, zijn hier de sleutel tot succes. Kies voor donker paars, roze, crème en dieprood. Maak jouw boeket origineel door hier en daar takjes met verschillende soorten bessen, zoals jeneverbessen toe te voegen.

winters bruidsboeket

 

De perfecte trouwjurk voor koudere dagen

Als bruid wil je het natuurlijk zelf ook niet koud hebben op jouw huwelijkfeest. Een bruidsjurk vinden die aangepast is aan de koude temperaturen hoeft echter helemaal geen al te moeilijke opdracht te zijn. Een jurk met een iets langere mouwtje is  een veilige keuze. Daarnaast kun je een (nep)bontje of een romantische sjaal om jouw schouders hangen. Om koude voeten te vermijden, is een elegant gesloten schoentje waarschijnlijk de beste optie.

 

winterwedding huwelijkskledij 

Aan tafel! Tips voor een geslaagd winterbruiloft diner

De tafeldecoratie op je winterbruiloft

Ook voor de tafeldecoratie kan je het best voor natuurlijke materialen gaan. Denk aan dennenappels, dennentakjes of rozemarijntakjes. Succulenten of vetplantjes zijn de afgelopen jaren heel populair geworden en zijn ook een perfecte optie voor een winterse bruiloft.

Tafeldecoratie winterbruiloft

 

Een menu om je heerlijk te verwarmen

Weinig dingen geven ons zo snel een lekker warm gevoel als een heerlijke maaltijd. Het winterse thema mag zeker en vast ook in het menu merkbaar zijn. Denk hierbij aan winterse groenten zoals: pastinaak, witlof en knolselder aangevuld met een stukje wild. Met een zachte en romige pompoensoep scoor je garantie goeie punten.

 

retro-menukaart-met-foto-TA0120-1300016-03-1servetring-wit-met-foto-TA01908-1600002-03-1

Chocolade, chocolade, chocolade

Wie aan de winter denkt, denkt bijna automatisch aan een kop heerlijke, warme chocolademelk. Naast de traditionele bruidstaart en dessertbuffet een heuse hot chocolat bar jouw huwelijksfeest volledig winter-proof maken. Succes gegarandeerd!

Marion Dieleman
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *