Originele props voor je photo booth

fotobooth

Photo booths worden steeds hipper op feestjes. Of het nu om een verjaardag van je zoontje, 12,5 jaar getrouwd, je eigen huwelijksfeest of het jubileum van je oma gaat, iedereen wil een leuke en originele fotohoek om achteraf de leukste herinneringen te hebben. Voor elk thema en budget bestaat er wel een idee, je kunt voor veel ideeën zelf aan de slag gaan. Laat je inspireren voor jouw eigen, unieke photo booth en oefen alvast je leukste pose.

Haal er extra’s bij

Sommige mensen zijn wat cameraschuw of weten niet zo goed hoe ze het leukst op de foto staan. Daar kunnen props heel handig voor zijn! Zo hebben die meteen iets in hun handen en hebben ze misschien wel inspiratie gekregen om hun in een bepaalde rol in te leven. Maar ook voor wie wel graag vooraan staat is een photo booth niet compleet zonder extra objecten. Dit kunnen verkleedspullen, maskertjes, brillen, … een bepaald thema zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles mag en alles kan! We sommen enkele voorbeelden op van props die zeker en vast voor sfeer tijdens de fotoshoot zullen zorgen.

Cartoonesk: denk Disney, Pokémon, Snapchatfilters, Harry Potter …

 

12a2db9651b31e911f884e21bc60cc6e 3914d577d024cb138f7bc2c18c026ded 

Ga terug in de tijd: Romeinen, roaring twenties, popart, hippies, jaren ’80, jaren ’90 …

2bee21f2fc2f872d2486144cdac93904

Reisthema (bijvoorbeeld voor je zoon of dochter die op Erasmus of lange reis vertrekt): Canadese vlaggen, Duitse bierglazen, Cubaanse sigaren, Mexicaanse pinãta’s…

ada1bb8640ad8e95582ff5cc81d9613b

Hashtags en meer

Tegenwoordig kan je er niet meer onderuit, hashtags zijn hier om te blijven! De schuine hekjes worden gebruikt om een event aan te duiden, een emotie te beschrijven of voor alles wat je maar wilt meedelen met je medemens. Schrijf ze op een krijtbordje of knip ze uit in papier om tijdens de fotoshoot extra verhaal te geven aan je photo booth. Je kunt natuurlijk elke mogelijke tekst gebruiken om in tekstballonen te plaatsen, van de naam van het bruidspaar tot een zin uit jullie favoriete lied. Of bevestig tekstballonnetjes aan diademen, zo heb je je handen vrij voor nog meer props. Voor extra inspiratie hebben wij onze persoonlijke toppers opgesomd. #letthepartybegin

“Time for champagne!”

“Ik ben hier voor de cake.”

“Ik heb ja gezegd!”

“Ik ben de volgende!”

“… and they lived happily ever after…”

“16 and awesome.”

“Hello, is it me you’re looking for?”

De tekstballonnen kunnen ook beschreven worden met wensen voor het koppel en als een soort van gastenboek. Een ander leuk gastenboek-idee is om de gasten polaroids te laten nemen en die dan in het gastenboek te kleven met een persoonlijke tekst erbij.

0806ca66877cb5147e11c1bcefe2d3d0

Dat verdient een kader

Een kader dat vastgehouden kan worden of waar je uit kan kruipen, zorgt voor extra dimensie in je foto. Hou het klassiek of geef er een twist aan, jij kiest wat het beste bij jouw feestjes past! Enkele leuke ideetjes zijn om bijvoorbeeld een wand met kaders te maken, waarbij enkele kaders gevuld zijn en andere leeg zijn, zodat je erachter kan gaan staan.

Je kan ook een levensgroot polaroid kader in elkaar knutselen, of soortgelijk, een ‘Instaframe’. Voor dit laatste wordt de interface van Instagram als basis gebruikt. De plek waar anders een foto te zien is, is dan weggeknipt zodat je hier zelf kan gaan staan. Maak het compleet met de locatie, naam/leeftijd en hashtags van het feest.

$_58

Als je liever voor een meer ludieke toets wilt gaan, werkt een ‘Wanted, dead or alive’ bord ook leuk als kader.

0dbb9de61a5b8b0700c590fd23a7777e

Natuurlijke decoratie

Wil je foto’s vol flower power? Trek dan de natuur in en kies voor een groene omkadering. Misschien staat er wel een mooie treurwilg op de locatie van jouw feest of leent die ene boom zich perfect om slingers aan op te hangen. Laat je gaan met bloemen, takken, plantjes en alles wat hier nog meer bij hoort, voor de perfecte ‘back to nature’ photo booth. Zeker bij huwelijksfeesten is deze decoratie een topper!

 

8ec67a4c690e7ffaeac03e355089d19b

Virgil Bunao | Snippet & Ink

Heb je zelf nog leuke ideetjes of foto’s die je wilt delen? Geef die dan zeker mee in de reacties onder dit bericht.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *