Eindelijk, zwangerschapsverlof!

Je hebt je werk helemaal overgedragen aan je collega en trekt de deur voor het laatst achter je dicht. Je zwangerschapsverlof breekt eindelijk aan, heerlijk! Geen werkstress meer, lekker uitrusten en tijd voor jezelf. Héél veel tijd voor jezelf… Want wat ga je allemaal doen tijdens je zwangerschapsverlof? Vanaf 6 tot minimum 4 weken voor je uitgerekende datum ben je plotseling hele dagen thuis en dat kunnen lange dagen zijn… We geven je graag 7 leuke tips zodat jij je deze weken niet hoeft te vervelen.

to do zwangerschap

Tip #1 Daten met vriendinnen

Je zwangerschapsverlof leent zich bij uitstek om af te spreken met je vriendinnen! Ga lekker uit eten en een avondje naar de film.  ’s Avonds niet meer zoveel energie? Ga dan ’s middags heerlijk thee drinken met je zus, lunchen met een oud-klasgenootje, nog wat babyspulletjes shoppen met je mams of laat je verwennen bij je schoonheidsspecialiste of de kapper.

Tip #2 Lezen & Netflixen

Lees eindelijk het boek uit dat je al zo lang hebt liggen. Zonder schuldgevoelens eindeloos lezen, heerlijk onderuit gezakt in je luie stoel met een bakje thee of koffie erbij. Zalig! Geen lezer, maar meer een tv-kijker? Geen nood, Netflixen kan natuurlijk ook zonder schuldgevoelens. Kijk hele seizoenen van je favoriete serie achter elkaar, gegarandeerd uren kijkplezier!

Tip #3 Enveloppen schrijven voor de geboortekaartjes

Je hebt je adressenlijsten compleet? Bestel dan vooraf de enveloppen bij je geboortekaartjes. Dan kun je deze alvast schrijven en liggen ze gereed zodat je straks alleen nog de definitieve versie van je geboortekaartje hoeft te bestellen. Geef je een babyborrel? Dan kun je ook de kraambedankjes alvast bestellen en klaarmaken voor je gasten. Een leuke bezigheid tijdens je zwangerschapsverlof en superhandig dat je hier straks niet meer aan hoeft te denken.

bloemknopjes NL

 

Tip #4 Nesteldrang

Oké, toegegeven, het is niet echt een tip…Het is meer een feit dat nesteldrang in je zwangerschapsverlof de kop op zal steken. Je mag best een beetje toegeven aan de opruim- en schoonmaakwoede in de laatste weken van je zwangerschap, er zullen zeker klusjes zijn waar je straks -als je baby er is- weinig of geen tijd meer voor zult hebben. Maar als de babykleertjes gewassen zijn en netjes opgevouwen in de kast liggen en je rommellaatjes zijn allemaal opgeschoond, probeer dan ook aan jezelf te denken en doe het lekker kalmpjes aan.

Tip #5 Kokkerellen

Neem de tijd om een lekkere appeltaart of koekjes te bakken, hiermee maak je niet alleen jezelf maar ook friends&family blij. Kook het lievelingsmenu van jou en je hubbie! Samen nog even genieten van een heerlijke, warme, onverstoorde maaltijd… Dat zal er na de bevalling even ietsje anders uitzien 😊.

brownies bakken met kinderen

Tip #6 Mommy time

Heb je al een kindje (of kindjes) rondlopen, dan ziet je zwangerschapsverlof er waarschijnlijk helemaal anders uit. Behalve tijd voor jezelf is dit ook wat quality time voor ‘grote’ broer- en/of zus-to-be. Je kunt wat vaker samen wandelen en een bezoekje brengen aan de speeltuin. Betrek ze bijvoorbeeld bij het klaarmaken van de kraambedankjes, zo kun je ze extra voorbereiden op de komst van de baby en de leuke taak die ze straks te wachten staat.

Tip #7 Relax

Je zwangerschapsverlof is er niet voor niks. Neem vooral ook lichamelijke rust in voorbereiding op de bevalling. Probeer te relaxen, slaap ’s ochtends lekker uit of ga ’s middags nog een dutje doen en neem daarna een lekker bad met ontspannende badolie. Je zult merken dat je lichaam het nodig heeft de extra rust te nemen.

zwangerschapcursus pinterest 

Wat een luxe om zo een aantal weken te onthaasten en tot rust te komen voor je baby op de wereld komt. Geniet vooral van deze periode en van de laatste weekjes van je zwangere buik ! Wil je meer lezen over zwangerschap? Lees dan ook onze blog over gezonde voeding tijdens je zwangerschap.

 

 

 

 

 

 

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *