Zo organiseer je het leukste voetbal feestje.

Is jouw zoon of dochter helemaal in de ban van voetbal? Organiseer dan een fantastisch voetbal feestje voor zijn/haar verjaardag. 

voetbal feestje-kind-voetbal-springkasteel

Uitnodiging in voetbal thema.

Alles begint natuurlijk met een hippe uitnodiging. Ga voor een leuk kaartje met voetballen op of kies een originele kaart in de vorm van een voetbal. Daar scoor je zeker en vast mee.

Rond uitnodiging voetbal met folie
Voetbal uitnodiging kinderfeestje
Uitnodiging voetbal retro
Stijlvolle uitnodiging voetbal met folie
Vrolijke rode voetbalkaart
Vrolijke groene voetbalkaart

Activiteiten.

Als de vriendjes of vriendinnetjes van je kind even graag voetballen als jouw kind, dan is de keuze qua activiteiten voor je voetbal feestje snel gemaakt. Zorg eventueel voor meerdere voetballen zodat ze meerdere matchen tegelijk kunnen spelen.

Vier je een verjaardag in de winter of is er regen voorspeld? Dan voorzie je best ook een binnenactiviteit. Print kleurplaten in voetbalthema of laat iedereen een eigen ‘voetbalshirt’ maken. Koop voor iedereen een wit t-shirt en voorzie textielstiften, glitter, verf…in de kleuren van zijn/haar favoriete voetbalploeg. Zo gaat iedereen naar huis met een mega leuk aandenken aan het feestje. 

Geen feestje zonder taart. 

Een originele voetbaltaart maken is niet zo moeilijk. Maak een rechthoekige biscuit met een vulling die je kind lekker vindt. Denk aan aardbeienconfituur of maak groene botercrème (gras). Werk de taart af met groene suikerpasta en maak met witte suikerpasta de lijnen van het speelveld. Je kan eventueel nog de naam van je kind erop zetten of kleine actiefiguurtjes van voetballers kopen om de taart af te werken. Bekijk hier het eenvoudige recept van Funcakes.

Bron: funcakes.com

Cupcakes en ronde koekjes zijn ook vrij eenvoudig te versieren als een voetbal met glazuur. Al heb je hier wel wat tijd en een vaste hand voor nodig. Online kun je ook makkelijk eetbare voetbal prints aankopen die je dan op je cupcake of koekje kunt kleven/leggen.

Decoratie.

Vier je het feestje thuis? Ga dan all the way met groene, witte en zwarte ballonnen of kies ballonnen in de kleuren van zijn/haar favoriete voetbalploeg. Maak vlaggenlijnen in voetbalthema met de naam van het feestbeest en voorzie bijpassende placemats. Zo kan het feestje niet meer stuk. 

Leuke voetbal vlaggenlijn met naam en foto
Placemat voetbal en foto
Vlaggenlijn voetbal met naam en foto

Hup Holland hup.

Is je kind al iets ouder en vier je zijn/haar verjaardag tijdens het WK of EK-voetbal? Dan is het misschien wel leuk om het feestje tijdens één van de wedstrijden te laten plaatsvinden. Dan kunnen de kids allemaal samen supporteren voor het oranje elftal. Voorzie dan frisdranken, chips of popcorn in plaats van taart om van dit voetbal feestje een knaller te maken en versier je huis helemaal in het oranje. Nu alleen hopen dat onze leeuwen ook hun beste beentje voorzetten. Hup holland hup. 

Raadpleeg hier alvast het speelschema voor het EK 2024 en plan je feestje.

Ina Desplenter
Ina Desplenter

Voor een feestje ben ik altijd te vinden. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje als ik een prachtige uitnodiging uit mijn brievenbus mag vissen. Ik vind het altijd spannend om de omslag open te maken, want het is toch altijd een beetje een verrassing hé? Van wie komt het kaartje? Voor welke gelegenheid?... De kerstperiode vind ik dan ook echt superleuk. Dan kijk ik elke dag in mijn brievenbus in de hoop daar nieuwe kaartjes te vinden.

Artikelen: 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *