16 dingen die je gedaan moet hebben voor je mama wordt

Mama worden is een unieke en ongelooflijk mooie gebeurtenis, maar het verandert je leven ingrijpend. Daarom geven we je deze bucket list met 16 dingen die je moet doen voor de geboorte van je eerste kindje. Hoewel …moeten… het is geen verplichting natuurlijk, maar wel een aanrader!

1. Ga nog een keer met z’n tweetjes op vakantie

Die reis naar een ver en tropisch eiland waar je altijd al van droomde of die wereldreis waar jullie al jaren over fantaseren, doe het! Nu is het moment. Als je het nu niet doet dan kan het nog jaren, zelfs decennia duren voor je hier weer tijd voor hebt of voor je de moed vindt om je kind(eren) thuis achter te laten. Geniet dus nog een laatste keer van wat avontuur met z’n tweetjes. It’s now or never!

 

2. Of ga op babymoon

Een nieuwe trend is de babymoon (afgeleid van honeymoon). Ook wanneer je al zwanger bent kan je nog een reisje boeken. Ga dan niet voor avontuur, maar voor rust, genieten, ontstressen… Luieren aan het strand, aan het zwembad…noem maar op. Kies voor een bestemming binnen Europa, zodat je niet te lang moet vliegen of zorg dat je niet hoeft te vliegen. Bovendien kies je best voor een moment in het tweede trimester van je zwangerschap. De meeste vrouwen hebben deze periode het minst last van eventuele kwaaltjes. Wil je toch vliegen, vraag dan aan de maatschappij tot hoeveel weken dat toegestaan is en kies voor één keer voor eerste klas.

3. Uitslapen zoveel je kan

Wanneer jullie ouders geworden zijn, zal je kind bepalen wanneer en hoe lang je kan slapen. Bouw dus maar wat reserves op voor jullie kleine spruit er is.

4. Een hele avond aan de bar hangen en de dag erna de hele dag in bed blijven

Nog eens goed op stap gaan, nog één keer zorgeloos aan de bar zitten tot in de vroege uurtjes. En natuurlijk de dag erna ‘genieten’ van je laatste kater voor de komende maanden.

5. Ga samen op date(s)

Fantaseren jullie wel eens over jullie droomdate? Doe het, ga ervoor. Ga op alle romantische dates waar jullie ooit over gesproken hebben, maar nooit echt gedaan hebben.

 

6. Ga op vakantie met je beste vriendin(nen)

De kans is groot dat je na de bevalling niet veel tijd meer zal hebben om op reis te gaan met je vriendinnen. Boek dus nog snel die citytrip en geniet van wat quality time met de meiden.

7. Geef geld uit aan een nieuw paar schoenen, een nieuw jurkje of iets anders dat je eigenlijk niet echt nodig hebt

Wanneer jullie ouders geworden zijn zal heel veel (lees: bijna alles) in het teken staan van je baby. Bovendien is een baby uitrusting niet goedkoop. Ga dus nog maar eens goed shoppen, want voor je het weet, shop je alleen nog op de kinderafdeling.

 

8. Loop een (halve) marathon, word een kei in yoga…

Jaag je sportieve dromen na, want de enige vorm van training waar je na de geboorte van je kindje zal aan toe komen is waarschijnlijk potjestraining.

9. Netflix optimaal benutten

Wil je die ene serie nog uitkijken? Of heb je je altijd al afgevraagd wat er nu zo speciaal is aan Game of Thrones? Begin maar met bingewatchen, want eens de baby er is, zul je waarschijnlijk alleen nog willen slapen in je vrije tijd.

10. Doe wat je altijd al eens hebt willen doen

Altijd al uit een vliegtuig willen springen, leren motorrijden of je eigen bedrijfje opstarten? Wanneer je mama geworden bent zul je veel meer gefocust zijn op zekerheid in je leven. Een nieuw bedrijf starten wanneer je net mama werd is precies het tegenovergestelde. Je doet het dus beter nu.

11. Maak van jullie huis een thuis

Moet de woonkamer nog geschilderd worden na jullie renovatie? Moet er nog een leuning komen aan de trap? Of moet je nog een aantal deuren plaatsen? Neem de tijd om alle renovaties echt af te werken. Anders ben je binnen 10 jaar misschien nog niet klaar.

 

12. Genieten van de leuke dingen zonder er voor te moeten betalen

Want ja, een baby alleen achterlaten doe je niet en een babysit kost geld…Geniet dus van die kleine dingen zoals een filmpje of een avondwandeling.

13. Al je mooie kleren en schoenen dragen

Mama worden betekent ook opletten voor vlekken van kwijl, melk, fruithapje…. Het is natuurlijk onvermijdelijk. Draag daarom je mooiste kleren zoveel mogelijk voor de komst van de baby. Want de komende 3 jaar zul je ze maar weinig kunnen dragen.

14. Geniet van elk moment dat je alleen bent

Als je eenmaal mama geworden bent, en zeker wanneer je kleine spruit begint te lopen, word je overal gevolgd. Tot in het toilet 😄. Geniet daarom van elk moment alleen!

15. Lees alle boeken die je nog wil lezen

Lees je graag? Lees dan zoveel mogelijk voor de komst van je kindje, want na de geboorte zul je waarschijnlijk niet verder komen dan 5 minuten voorlezen uit een sprookjesboek.

 

16. Gooi alle rommel buiten

Een baby heeft heel wat spullen: kleertjes, een wiegje, een wandelwagen, een buggy,…en heel wat speelgoed. Het is daarom goed dat jullie eerst alles opruimen en alle spullen die je de laatste maanden of jaren niet gebruikt hebt, weggooit. Dan kan je nog een tijdje genieten van een super net huis en ben je klaar als de baby er bij komt.

 

Standaard afbeelding
Lise Desmet

Als Brugse twenty-something breng ik uiteraard heel veel tijd door op social media. Even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren... Quality time met mijn vriend, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz! Cards for happy moments maken mij extra happy :)!

Artikelen: 162

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.