Baby’s eerste jaar: écht alles wat je wil weten!

Je hebt alle tijdschriften gekocht en een leuke boek vol goed advies gelezen. Je volgt 101 online forums en je hebt alle cursussen gevolgd. Bovendien zien al die foto’s op Insta en Facebook er super schattig én easy uit, toch? Nou, nee…. Baby’s eerste jaar heeft zo z’n momentjes hoor! In dit artikel lichten we er een paar toe. 

10 dingen die niemand je vertelde over de bijzondere momenten in baby’s eerste jaar

#1 De luiers

Laten we beginnen bij een van de meest praktische onderwerpen: de luiers! De eerste maand alleen al gebruikt de gemiddelde baby zo’n 310 luiers. Jaja, dat zijn tussen de 8 en 12 stuks per dag. Voor het gemak rekenen we 7 luiers per dag voor het eerste jaar (want het wordt minder hoor). We komen dan op de volgende berekening voor baby’s eerste jaar : 7 x 365 = 2.555 luiers.

 

baby's eerste jaar

#2 Marathon wandelen

Huh, marathon wandelen? Ja zeker! Want je zult versteld staan van de extra kilometers die je af wilt leggen om dat dutje maar enigszins te verlengen. Gewoon blijven  lopen dus. Autorijden kan ook natuurlijk 😉.

#3 Eén ding per dag plannen is een mooi doel

Probeer om één ding per dag te doen en maak daar je doel van. Soms kun je tijdens een kort slaapje bergen verrichten. Maar geloof me, soms is het doel een simpele douche nemen….En zelfs dat kan mislukken. 

#4 Jij bent de baas…niet!

Even een serieus puntje tussendoor:  je kunt niet zelf kiezen wat voor soort mama of papa je zult worden. Dat beslis jij namelijk niet, dat beslist je baby! Alles hangt af van zijn of haar slaapritme, eetritme en humeurtje. Dus wat je ook allemaal van te voren bedenkt,  vergeet het gewoon. Natuurlijk kun je geluk hebben en een super easy meegaand kleintje hebben, maar dat zijn toch vaak de uitzonderingen. 

#5 Lekkages enzo…

Over lekkende borsten heb je ongetwijfeld gelezen. Maar was je al ook ingelicht over lekkende borsten en timing? Nee, nou… Het is als volgt. Lekkende borsten komen alleen voor als je eens een leuk jurkje aantrekt. Punt. Uit.

#6 Alles lekker dichtbij

Zit je helemaal gesetteld met je baby voor een borstvoeding? Heerlijk, totdat je erachter komt dat je glas water, je telefoon of iets anders dat je dringend nodig hebt, net buiten handbereik staat… Mijn tip: zet alles lekker dichtbij, ook de afstandsbediening. Want Netflixen tijdens de voeding kan zo zalig zijn!

#7 De tijd zal het leren

Baby’s eerste jaar is er eentje van vele slaapjes. Kort, lang, overdag en ’s nachts. Als je een baby hebt die vooral ’s nachts lekker wakker is, maak je dan geen zorgen. Het slaapritme van je baby’s eerste jaar wil niks zeggen over de rest van de baby- en peutertijd. Helaas geldt het ook omgekeerd… Heb jij een goed slapende baby? Geniet er dan van want dat kan zomaar keren.

Baby's eerste jaar

#8 Duurzaam en trendy

Je geeft om de wereld en natuurlijk wil je ook voor je baby een mooie toekomst op deze aardbol. Daarom heb je vooral duurzaam (en duur) houten speelgoed aangeschaft. Alleen, je baby houdt er niet van. Nee joh, die kleurrijke van kunststof die super veel lawaai maken. Die zijn veel leuker!

# 9 Gratis voeding

Waarschijnlijk heb je van ontelbaar veel mensen gehoord dat borstvoeding niet makkelijk is. Dat kan, want alle begin is moeilijk. Maar als jij het geluk hebt dat alles goed gaat en blijft gaan zit je op roosjes. Want je hebt gratis voeding, Bovendien scheelt het je ook nog eens werk, want je moet minder flesjes en speentjes wassen. Yay for the boops!

#10 Wees lief voor en trots op jezelf!

Even een oppepper om af te sluiten. Want we willen het wel van de daken schreeuwen: je doet het super! Voor een baby zorgen is een dagtaak, het slaaptekort is geen grapje en als het borstvoeden niet makkelijk loopt is dat al helemaal geen grapje. Voor een baby zorgen is één van de allermooiste taken op de wereld, maar ook een hele moeilijke. Al die (verschillende) adviezen die iedereen gevraagd en ongevraagd geeft kunnen je ten onrechte onzeker maken. Been there, done that!

 

De conclusie: Als jij en je baby het samen rooien, dan ben je een super mama! Geniet vooral van alle mooie momenten van het eerste jaar van jouw baby!

 

Meer lezen over baby’s en bijzondere momentjes? Lees dan onze blog over mama blunders. Want ook die maken we echt allemaal!

 

Standaard afbeelding
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.