Kraamcadeau zelf maken: de leukste ideetjes op een rij.

Ben jij net tante geworden? Of is je beste vriendin mama geworden? Jij krijgt dan ongetwijfeld een grote rol in het leven van dit kleine wonder. Je wil natuurlijk het leukste kraamkado vinden om te geven aan jouw kleine oogappel en dan het liefst iets met een persoonlijke touch, maar wat dan precies? Wij helpen je op weg met deze leuke ideetjes waarmee je zowel de ouders als het kleintje een plezier zal doen. Super ideetjes die altijd mee zullen blijven gaan!

leuke ideetjes om zelf een kraamcadeau te maken

Gepersonaliseerde geboorteposter.

Op zoek naar een kraamcadeau met naam? Superleuk om in de kinderkamer te hangen: een geboorteposter! Deze kan je volledig naar eigen smaak en stijl ontwerpen. Liever ook nog een foto dan alleen maar tekst? Alles is mogelijk. Dit gepersonaliseerd kraamcadeau is een te gekke herinnering voor later en een leuk detail voor in de kinderkamer!

Naamposter met sterrenbeeld
Poster met bosdiertjes en initiaal
Lieve poster met naam en hertje
Naamposter met foto en luchtballon
Schattige poster met droogbloemenprint en naam
Hippe poster met dino's en naam

Maak zelf een luiertaart als kraamcadeau.

Iets wat altijd van pas komt en waar je ook een persoonlijke touch aan kan geven is een zelfgemaakte luiertaart! Je maakt dit origineel kraamcadeau zo groot als je zelf wilt! Misschien een leuk idee om het thema of de kleur van de de babykamer terug te laten komen. Bovendien kun je er tal van leuke kleine cadeautjes bij verpakken: een mooi tandendoosje, een lief knuffeltje of een rompertje…Leef je uit en maak er volledig jouw ding van! Een kraamcadeau voor een jongen? Of een kraamcadeau voor een meisje? Een luiertaart pas je heel makkelijk aan naar een leuk thema dat volledig bij het kindje past. Werk de taart af met de naam van het kindje, want kraamcadeaus met naam zijn altijd leuk.

inspiratie om zelf een luiertaart te maken
bron: Pinterest

Bedenk leuke vouchers als kraamcadeau.

Een erg leuk ideetje is om vouchers te maken. Maak bijvoorbeeld een voucher voor oneindig veel oppasbeurten of voor een superleuk dagje met quality time! Het is origineel en iets waar het kleintje ook later nog veel van zal kunnen genieten. Een echt gepersonaliseerd cadeau en supertof. Stiekem verlang je al, toch?

inspiratie om zelf vouchers te maken
bron: Pinterest

Gepersonaliseerde koekjestrommel.

Ook mama en papa mogen niet vergeten worden. Het kraamcadeau mag dus zeker ook voor de kersverse ouders zijn. Vul een gepersonaliseerde koekjestrommel met heerlijke snoepjes of zelfgebakken koekjes. Iets waar de ouders héél blij mee zullen zijn. Voor hen verandert er tenslotte het meest 😉 . Plaats de naam of een leuke foto van het kleintje op de koekjestrommel en klaar! Een superleuk cadeau waar de kleine later al z’n geheimpjes in kan bewaren.

Koekjestrommel met prachtige foto - Medium
Vierkante koekjestrommel met foto en naam - Large
Koekblik met letter

 Toffe fotolijst.

Mag het net iets anders zijn dan een gewone fotolijst? Maak deze dan zelf! Je kunt er de eerste foto van jullie samen in stoppen. Maar een mooie quote of levensles is ook prachtig natuurlijk. Het lijstje kan niet gek genoeg zijn. Een rand van legoblokjes, een kader in unicornstijl… alles mag! Haal jouw creatiefste skills naar boven en start! De babykamer zal zeker opfleuren door jouw creatie!

bron: Pinterest

Zelfgemaakte knuffel of kussen als kraamcadeau.

Kriebelt het om zoveel mogelijk zelf te maken? Maak dan een schattige knuffel of naai een leuk kussen in elkaar! Een stoer beertje of supercute blozend wolkje zijn altijd leuk om te geven. Alles kan, creativiteit kent geen grenzen! Ook leuk is om de naam erin te verwerken, zo is het echt iets persoonlijk van het kleintje. Een herinnering voor het leven!

toffe ideeën om zelf een knuffel of kussen te maken als cadeau voor jouw metekind
bron: Pinterest

Kraamcadeaus zijn dus niet alleen superleuk voor het kindje maar ook de ouders en zelfs jij kunnen ervan meegenieten! Driedubbel plezier dus! Wij hebben je alvast op weg geholpen, maar laat jouw eigen creativiteit vooral z’n werk doen!

Heb jij nog leuke kraamcadeau ideeën voor DIY’ers? Deel ze met ons!

Lise Desmet
Lise Desmet

Als Brugse twenty-something breng ik uiteraard heel veel tijd door op social media. Even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren... Quality time met mijn vriend, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz! Cards for happy moments maken mij extra happy :)!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *