Je zwangerschap aankondigen? Maak het uniek!

Creatieve zwangerschapsaankondiging - aankondigen zwangerschap

Op Facebook zie je elke dag wel vrienden en familie “grote” gebeurtenissen delen, maar één van de meest ‘ge-like-te’ aankondigingen is die van een zwangerschap! Heb jij ook zo’n heugelijk nieuws te melden? Dan vind je hier zeker een manier om jouw zwangerschap aankondiging origineel te brengen. In de eerste plaats aan de papa zelf, aan je dichte familie en uiteindelijk aan al je (Facebook)vrienden!

Je wordt papa!

Je zou misschien een beetje geneigd zijn om een foto van de zwangerschapstest op Facebook te zetten, maar we raden aan om toch nog eerst de papa in te lichten! Doorgaans heeft de man zijn ultiem romantisch moment al gehad door je ten huwelijk te vragen of wanneer hij voorstelde samen te wonen, nu is het de beurt aan de mama!

Natuurlijk kan je samen de zwangerschapstest bekijken, maar het kan nog romantischer! Stel bijvoorbeeld voor om samen te gaan eten. Een ring in een glas champagne is misschien cliché, maar een fopspeen is toch eens iets anders. Als je het nog minder subtiel wilt doen, kan je ook de aperitief in een babyfles laten presenteren of een dessert met vuurwerk waarop je groot laat schrijven “Papa!”.

Wil je het toch liever gezellig thuis laten weten? Maak er dan iets grappig van! Zo kan je met lippenstift een berichtje op je buik schrijven, dan kan je ineens al een beetje wennen aan de aandacht voor je middel de komende maanden!

We hebben nieuws … oma, opa!

Ok jij weet het, de papa weet, maar voor je het nieuws op sociale media gooit, is het natuurlijk leuk om eerst een rondje te doen bij de familie. Je wilt de toekomstige oma en opa toch het goede nieuws persoonlijk geven. Hoe je dat doet? Een foto zegt natuurlijk meer dan duizend woorden!

Je familie bezoeken met je eigen t-shirt is natuurlijk ook een leuk idee! Of laat grote broer of zus een shirt aandoen met ‘Grote broer’ of ‘Grote zus’ op en wacht af wie het als eerste zal zien.

Je zwangerschap aankondigen aan iedereen

 De vader weet het, de familie weet, nu mag – nee moet – de hele wereld het weten! Een bericht op Facebook is dan natuurlijk onmisbaar tegenwoordig, maar wat zet je er nu eigenlijk best op? De ideeën zijn eigenlijk eindeloos. Zo kan je een foto nemen van een van de vorige ideeën en deze delen of iets nieuw uitwerken.

Ken je iemand met PhotoShop skills en teveel tijd? Dan is jouw gezin zeker een poster waard! Heb je iets minder tijd te besteden? Dan kan je ook een leuke foto maken aan het strand, een beeld van de echografie of een cliché zoals een ooievaar! Ook leuk is om je huisdieren de boodschap te laten overbrengen. Cuteness overload! Zelfs zonder foto en gewoon een kort tekstje zoals “Ons gezinnetje wordt een beetje groter” haal je al snel tientallen comments en honderden likes binnen! 

Toevallig zwanger rond de feestdagen? Zet het dan nog even niet op social media, maar kondig jullie zwangerschap aan met een leuk kerstkaartje. Succes gegarandeerd!

Kerstkaartje met zwangerschapsaankondiging
Kerstkaart zwangerschapsaankondiging
Kerstkaart met foto en eigen tekst

Meer inspiratie nodig? Check ons Pinterest bord: http://www.pinterest.com/tadaaz/tadaaz-zwanger/

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 178

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *