Mooie kerstkaarten maken: zo-ho-ho begin je eraan

Elk jaar krijgen we heel wat leuke kerstkaarten in de bus van vrienden en familie. Soms gewoon uit de winkel, soms zelf geknutseld, heel soms zelfs gefotografeerd… Maar altijd 100% vol kerstvreugde en goede wensen.

 

Kerstkaarten versturen is en blijft een prachtige traditie. Wil je al langer zelf kerstkaarten maken? Maar ontbrak het je aan inspiratie of die ene briljante vondst? Met de aanwijzingen hieronder schiet je gegarandeerd raak!

Magische kerstkaarten dankzij de finishing touch

Echt mooie kerstkaarten maken is niet eenvoudig. Een prachtige foto, een leuke tekst en je hebt een kerstkaart denk je misschien? Het is echter net dat beetje extra dat van je kerstkaart magisch maakt. 

 

Vallende sterren over je foto of een gewei op je hoofd? Je kan zelfs zonder Photoshop met onderstaande kaarten aan de slag! Je kan uiteraard ook zelf enkele leuke foto’s maken die geen upgrades meer nodig hebben, ontdek onze tips voor je kerstkaart met foto!

mooie kerstkaarten zelf maken met foto

mooie kerstkaarten zelf ontwerpen met foto

 

We wensen je een zwart-witte kerst! 

Heb je al een pak creatieve ideeën, maar vind je nu net niet het perfecte plaatje? Dan kan je natuurlijk ook altijd op zoek naar een originele invalshoek voor je kerstkaarten dit jaar. Spelen met kleur en zwart-wit effecten levert altijd interessante kiekjes op die je zo op een kerstkaart kan drukken. Laat je alvast inspireren door de voorbeelden hieronder.

 

kerstkaart foto zwart wit

mooie kerstkaart maken met foto zwart wit

mooie kerstkaart foto zwart wit

 

Humor werkt altijd

 

Akkoord, kerstkaarten zijn doorgaans eerder liefelijk en traditioneel. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Met een beetje humor spring je er zo uit. We geven het je op een blaadje: kerstkaarten maken die mensen doen lachen, werken echt goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze acrobatische kerstfamilie inclusief fotogeniek huisdier?

kerstkaart met foto ster

 

Bron: Babble

Natuurlijk moet het niet altijd de foto zijn die straf uit de hoek komt. Met grappige kerstwensen kan je zeker ook opvallen!

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *