Droogbloemen op je bruiloft: de trend van het moment!

Trouwen jullie binnenkort en heb je nog geen idee hoe je alles wil aankleden? Dan hebben wij een super leuke tip voor je… Dé trend in bruiloft styling voor het komende jaar – en wij durven zelfs zeggen de komende jaren – zijn droogbloemen! Prachtige pareltjes die niet alleen ongelofelijk mooi zijn, maar waar je ook na jullie trouwfeest nog jaren plezier van hebt. Droogbloemen heb je voor altijd als je er goed voor zorgt.

 

En geef nu toe… Het ziet er zo sprookjesachtig en fluffy uit. Wie wil hun bruiloft hier nu niet mee aankleden? Hieronder lees je hoe je droogbloemen kan verwerken op jullie mooiste dag.

 

Droogbloemen bruiloft

Bron: Pinterest

Droogbloemen als bruidsboeket

Het belangrijkste item als bruid is – behalve de trouwjurk natuurlijk – het bruidsboeket. Als je droogbloemen gebruikt voor je bruidsboeket, kan je het daarna een prachtig plaatsje geven in huis… Want als je je droogboeket niet in te vochtige en warme ruimtes legt, kan je er jarenlang van genieten. Elke dag kan je dankzij je gedroogd bruidsboeket terugblikken op de mooiste dag van je leven. Superleuk toch?

 

Hieronder zien jullie heel wat prachtige uitwerkingen. Wat ook heel origineel is, is een combinatie van verse bloemen met droogbloemetjes. Op die manier kan je toch prachtige verse rozen in je boeket hebben, gecombineerd met de zachte touch van droogbloemen. Originaliteit verzekerd! Tip: verwerk bloemen al in jullie Save the Date kaartjes als kleine knipoog naar jullie thema.

Droogbloemen bruiloft

Bron: Pinterest

Corsages van droogbloemen

Een corsage is de mooiste accessoire rond de arm van de bruid of een kleine touch aan het kostuum van de bruidegom…

Corsages voor hem

Geen bloemen voor de bruidegom denk je? Natuurlijk kan dat wel! Maak zelf een leuk corsage van droogbloemen om zo de link tussen je bruidsboeket (en corsage) te maken als bruid en bruidegom. Erg origineel en een mooie touch aan jullie outfit. Je kan het natuurlijk ook aan een expert vragen! Dan weet je zeker dat het een match is. Dankzij deze leuke accessoire is het outfit van je husband-to-be helemaal af!

 

Bron: Pinterest

Corsages voor haar

Als bruid kan je dan een mooi corsage als armband laten maken in droogbloemen. Een heel bijzondere accessoire dat je bovendien later ook kan bijhouden als herinnering. Of misschien komt het nog van pas als jullie x aantal jaar getrouwd zijn en hier een feestje voor willen geven? Op en top vrouwelijk deze leuke corsages van droogbloemen.

 

Bron: Pinterest

Zwevende bloemstukken van droogbloemen

Je toekomstige en jijzelf zijn helemaal uitgedost, nu de rest van het feest nog. Jullie trouwlocatie kan je ook aankleden met prachtige droogbloemen. Erg origineel en heel feestelijk zijn deze prachtige zwevende bloemstukken van droogbloemen. Het lijken wel wolken, prachtig gemaakt en meteen een heel feestelijke touch aan jullie trouwlocatie. Ook hier kan je de kleuren en bloemsoorten doortrekken zoals je bruidsboeket en jullie corsages.

 

Droogbloemen bruiloft

Bron: Pinterest

Droogbloemen als decoratie

Last but not least. Decoratie is onmisbaar op jullie mooiste dag. Dit begint al bij de locatie waar jullie ceremonie plaatsvindt. Niet per se een kerk, dit kan ook een alternatieve locatie zijn zoals een tent, tuin of een industrieel pand! De droogbloemen kan je al gebruiken als decoratie op die plek! Pampagras (cortaderia) is zowat de meest populaire droogbloem. De prachtige fluffy pluimen toveren jouw dag meteen om in een echt sprookje. In combinatie met andere bloemsoorten zoals palmbladeren en zoveel meer maak je prachtige creaties.

 

Ook je tafeldecoratie is heel belangrijk. Je kan menukaarten, placemats en tafelkaartjes helemaal naar wens personaliseren. Met mooie foto’s van jullie en gepersonaliseerde tekst tover je je tafeldecoratie in 1-2-3 om in een persoonlijk resultaat!

 

Droogbloemen bruiloft

Bron: Pinterest

Een bohemian trouwkaart

Ook voor jullie trouwkaarten kunnen jullie kiezen voor een ontwerp in bloementhema. Het plaatje zal helemaal compleet zijn op jullie onvergetelijke dag.

 

 

 

 

 

Standaard afbeelding
Lise Desmet

Als Brugse twenty-something breng ik uiteraard heel veel tijd door op social media. Even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren... Quality time met mijn vriend, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz! Cards for happy moments maken mij extra happy :)!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.