Babynamen 2020: dit zijn de trends!

2020 is het jaar dat jullie een mini-me mogen verwelkomen! Eén van de leukste dingen tijdens je zwangerschap is een babynaam uitkiezen. Heel leuk zelfs, zeker als je al lang een  favoriete namenlijst hebt. Of beter gezegd twee: één met babynamen voor een meisje en eentje voor een jongen. Maar wat als je geen namen top 10 hebt? Of jullie idee over een leuke babynaam ligt mijlenver uit elkaar? Lees dan snel verder en ontdek de babynamen trends voor 2020!

Babynamen trends

Top 10 babynamen van 2019

Voordat we de trends voor 2020 bekijken lopen we ter inspiratie nog even de top 10 van 2019 met je door. 

Top 10 meest populaire jongensnamen:

 1. Noah
 2. Daan
 3. Lucas
 4. Levi
 5. Sem
 6. Finn
 7. Liam
 8. James
 9. Milan
 10. Luuk

Top 10 meest populaire meisjesnamen:

 1. Emma
 2. Mila
 3. Sophie
 4. Zoë
 5. Julia
 6. Tess
 7. Sara
 8. Anna
 9. Evi
 10. Saar

Bron: SVB

Opvallend: zowel bij de jongens- als de meisjesnamen zijn korte namen heel trendy!

Welke babynamen worden het populairst in 2020?

De trend om je kleintje een korte naam te geven lijkt in 2020 echt door te zetten. Zowel jongens- als meisjesnamen bestaan uit één of max twee lettergrepen. Dus ga jij voor kort, korter of het kortst? Dan zit je helemaal goed!

De korte meisjesnamen zijn vaak afkortingen van Oer-Hollandse namen. Denk maar aan Lot (van Lotte of Liselotte) en Suus (van Suzanne). Bij de jongens zijn het dan juist korte internationale namen zoals James of Jack bijvoorbeeld.

Trends babynamen

Internationaal of toch Hollands glorie?

Over internationale namen gesproken; die waren al in trek en dat blijft ook zo. James, Bobby en Jack voor een zoon zijn toch überhip? Voor de meisjes zijn Zoë en Mila namen die ook in 2020 in de top 10 zullen blijven voorspellen wij.

Het kiezen van een naam is helemaal je eigen keuze. Dus wil jij je zoon of dochter juist een Nederlandse naam geven? Doen! Je eigen gevoel is immers altijd goed. Wat trendy Nederlandse namen die ook heel hip zijn: Guus, Mees, Hugo, Roos, Fien en Anne. 

Beroemde namen!

Ook niet onbelangrijk… Welke namen geven de celebrities aan hun kroost? Zo zou de naam Archie bijvoorbeeld wel eens op kunnen duiken in 2020. Wist je trouwens dat de naam Meghan ook in onze lijsten voorkomt sinds Meghan Markle en Harry een koppel zijn? En Pippa, de zus van Kate Middleton, horen we ook in Nederland steeds vaker. Het lijkt er dus op dat namen van de beroemdheden zelf ook populair zijn.

Dubbele voornamen

Een andere trend die we spotten zijn de dubbele namen. Mede mogelijk gemaakt door BN’ers zoals Yolanthe met Xess Xava en Monica Geuze met Zara-Lizzy. Nicolette van Dam was hier een échte trendsetter. Haar dochters hebben de prachtige namen Lola-Lily en Kiki-Kate… Wij voorspellen dat deze trend zich in 2020 voortzet en er meer dubbele voornamen gegeven zullen worden.

Unisex babynamen

Hip en helemaal van nu: unisex namen. Namen die je zowel voor een jongen als voor een meisje kan gebruiken. Vaak wat ouderwetse namen met een leuke twist. Charly of Charlie, Sam(my), Kees(je), Bo of Lux zijn bijvoorbeeld leuke namen die je voor een zoon én een dochter kunt gebruiken.

De meest bijzondere babynamen 

Van de trends zijn we wel zo’n beetje op de hoogte nu -:). Ze zijn leuk, maar misschien zijn jullie wel op zoek naar iets heel anders dan een trendy naam? Welke babynaam je kiest is natuurlijk niet afhankelijk van de huidige trends.

Waar let je nog meer op? Een paar puntjes waarmee je rekening kunt houden:

 • Matcht de voornaam met de achternaam?
 • Is het een match met de namen van broertje en/of zusje?
 • Zijn er bijzondere afkortingen te maken van de naam?
 • Hoe spel je de naam?
 • Wat is de betekenis en herkomst van de naam?
 • Ga je voor internationaal, Hollands of misschien Fries?
 • Tot slot spelen associaties die je met een naam kunt hebben ook een rol. Als je vroeger een vervelende Daan in de klas had, is de kans klein dat jouw kindje deze naam krijgt.

De naam van jouw wonder op een mooi geboortekaartje

Bij bestellingen van onze geboortekaartjes zien we dagelijks super veel leuke voornamen voorbij komen. Wij voelen ons vereerd dat de namen van deze wondertjes met een Tadaaz geboortekaartje wereldkundig gemaakt worden! Om het allemaal nog leuker te maken bieden we behalve kaartjes ook leuke kraambedankjes, babyborrelkaartjes en zelfs cadeaus aan waarop die prachtige naam van jouw kleintje straalt. Wat leuk om een nostalgische geboortetegel te hebben in de stijl van je kaartje.

Roze geboortekaartje met goudfolieGeboortekaart babypaspoort

Leuke en bijzondere kindernamen

Omdat we van babynamen geen genoeg kunnen krijgen geven we een aantal bijzondere jongens- en meisjesnamen door die je misschien kunnen inspireren: Otis, Vik, Storm, Lenthe, Yade,  Kensi, Vesper, Maan, Rover, Nola, … We zouden nog even door kunnen gaan… 

Welke naam je ook kiest, het moet persoonlijk zijn en bij jullie passen. Wij wensen je in ieder geval veel plezier met de zoektocht naar een leuke naam voor jouw kleintje!

 

 

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *