Communie cadeautjes voor een meisje – leuke tips

Geschenk voor communie of lentefeest

Een cadeau zoeken voor een communiefeest is geen makkelijke opdracht. Waar droomt een meisje van?  Als er een lijstje met wensen beschikbaar is of als er geld gevraagd wordt voor een groter geschenk, is de keuze duidelijk. Is dat niet het geval, dan liggen alle keuzes open…  Wat inspiratie voor een leuk geschenkje bij eerste communie is dan dus meer dan welkom.

#1 Een geschenk op wieltjes

De tijd dat een fiets hét communiecadeau bij uitstek was, lijkt al een tijdje voorbij. Dit cadeautje wordt vaak door de ouders, grootouders, peter of meter gegeven. Maar er zijn meer ideetjes op wieltjes die zonder meer winners zijn: een paar flashy skeelers, een leuke step of een hooverboard bijvoorbeeld.

#2 Een toffe belevenis 

Kies je niet voor een klassiek ingepakt cadeautje, dan is een leuke belevenis een tof alternatief. Samen bijvoorbeeld eens op stap naar de stad, de film of een leuk concertje. Of kies een workshop die haar interesseert en zorg ervoor dat ze die samen met enkele vriendinnen kan volgen. Bijvoorbeeld een workshop kleding ontwerpen voor kinderen of feestkapsels leren maken. De herinnering aan zo’n belevenis is vast ééntje die bijblijft!

#3 Hippe sieraden

Een hippe meid wil er ook leuk uitzien. Kies daarom een leuk, gepersonaliseerd sieraadje dat je laat maken met de naam van het meisje erin.  Bij eerste communie is een cadeaubon voor ‘echte’ oorbelletjes ook een absolute winner bij meisjes. Die mijlpaal is een hele stap in het leven van een dametje-in-spe.

#4 Een hippe reistas

Een weekendje weg of een logeerpartijtje, welk meisje houdt daar niet van? Je kan een hippe trolley of reistas cadeau geven, zodat de meid in kwestie altijd in stijl op stap kan gaan.

High angle portrait of cute little girl lying in tent

#5 Leuke tunes

Girls love music en dansen… En willen dat dus altijd en overal kunnen doen. Voor de communicanten is een compilatie CD met dansnummers nog altijd een winner, misschien samen met een discobal voor een feestje in de kamer. Of een vrolijke bluetooth speaker is misschien wel een coole cadeautip. Daarmee kunnen waar ze maar willen hun favoriete tunes bovenhalen. Combineer dit met een tegoed bij Itunes en de party kan beginnen!

#6 Voor een dierenvriend

Heb je te maken met een echte dierenvriend? Dan is een nieuw huisdier vast het favoriete geschenk bovenaan het lijstje! Dat bespreek je uiteraard best eerst even met de ouders om vervelende misverstanden te vermijden.

huisdier geschenk#7 Strike a pose

Toffe foto’s van een toffe meid. In een tijd van digital natives, zijn kinderen tegenwoordig al vroeg bezig met foto’s en het delen ervan. Maar net daarom krijgen ‘echte’ foto’s weer meer waarde. Geef de communicant een fototoestel dat meteen afdrukt en creëer zo het polaroid effect. Superleuk voor jonge meiden!

smiling child  holding a  camera

#8 Een hippe outfit

Of het meisje in kwestie nu een spetterend of bescheiden communiefeest viert… een leuke nieuwe outfit is altijd een winner. Zeker als ze zelf mogen kiezen. Neem het feestvarken in kwestie mee op shoppingtour en laat haar als een echte vip behandelen in een winkel naar keuze. Fun verzekerd!

#9 Een zonnig geschenkje

Wat doen jonge meiden liever dan een dagje genieten in de zon? Een leuk strandlaken, strandtas, hippe zonnebril, trendy bikini, vrolijke slippers, een hangmat… Zonnige ideetjes genoeg als origineel geschenkje voor communiefeest.

#10 Stijlvol camperen

Voor de meer avontuurlijke girls zijn een trekrugzak, slaapzak of andere kampeerspullen ook toppertjes. Ze zullen meteen staan trappelen om die te gebruiken tijdens de volgende vakantie ! Maar ook de ervaring van het slapen in een tent, ook al is het in de eigen tuin, is onvergetelijk. Je kan tegenwoordig al leuke tentjes vinden aan een betaalbare prijs.

Benieuwd of jullie nog andere ideetjes aan dit lijstje kunnen toevoegen 🙂 !

Standaard afbeelding
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.