Eerste communie cadeau voor een meisje – leuke tips.

Geschenk voor communie of lentefeest

Een cadeau zoeken voor een communiefeest is geen makkelijke opdracht. Waar droomt een meisje dat haar communie doet van?  Als er een lijstje met wensen beschikbaar is of als er geld gevraagd wordt voor een groter geschenk, is de keuze duidelijk. Is dat niet het geval, dan liggen alle keuzes open…  Wat inspiratie voor een leuk geschenkje bij eerste heilige communie is dan dus meer dan welkom.

#1 Een geschenk op wieltjes.

De tijd dat een fiets hét communiecadeau bij uitstek was, lijkt al een tijdje voorbij. Dit cadeautje wordt vaak door de ouders, grootouders, peter of meter gegeven. Maar er zijn meer ideetjes op wieltjes die zonder meer winners zijn: een paar flashy skeelers, een leuke step of een hooverboard bijvoorbeeld.

#2 Een toffe belevenis. 

Kies je niet voor een klassiek ingepakt cadeautje, dan is een leuke belevenis een tof alternatief. Samen bijvoorbeeld eens op stap naar de stad, de film of een leuk concertje. Of kies een workshop die haar interesseert en zorg ervoor dat ze die samen met enkele vriendinnen kan volgen. Bijvoorbeeld een workshop kleding ontwerpen voor kinderen of feestkapsels leren maken. De mooie herinnering aan zo’n belevenis is vast ééntje die bijblijft!

#3 Hippe sieraden.

Een hippe meid wil er ook leuk uitzien. Kies daarom een leuk, gepersonaliseerd sieraadje dat je laat maken met de naam van het meisje erin.  Bij eerste communie is een cadeaubon voor ‘echte’ oorbelletjes ook een absolute winner bij meisjes. Die mijlpaal is een hele stap in het leven van een dametje-in-spe.

#4 Een hippe reistas.

Een weekendje weg of een logeerpartijtje, welk meisje houdt daar niet van? Je kan een hippe trolley of reistas cadeau geven, zodat de meid in kwestie altijd in stijl op stap kan gaan. Het is een mooi cadeau waarmee ze nog heel wat leuke herinneringen kan maken.

High angle portrait of cute little girl lying in tent

#5 Leuke tunes.

Girls love music en dansen… En willen dat dus altijd en overal kunnen doen. Voor de communicanten is een compilatie CD met dansnummers nog altijd een winner, misschien samen met een discobal voor een feestje in de kamer. Of een vrolijke bluetooth speaker is misschien wel een coole cadeautip. Daarmee kunnen waar ze maar willen hun favoriete tunes bovenhalen. Combineer dit met een tegoed bij Itunes en de party kan beginnen!

#6 Voor een dierenvriend.

Heb je te maken met een echte dierenvriend? Dan is een nieuw huisdier vast het favoriete geschenk bovenaan het lijstje! Dat bespreek je uiteraard best eerst even met de ouders om vervelende misverstanden te vermijden.

huisdier geschenk#7 Strike a pose.

Toffe foto’s van een toffe meid. In een tijd van digital natives, zijn kinderen tegenwoordig al vroeg bezig met foto’s en het delen ervan. Maar net daarom krijgen ‘echte’ foto’s weer meer waarde. Geef de communicant een fototoestel dat meteen afdrukt en creëer zo het polaroid effect. Superleuk voor jonge meiden!

smiling child  holding a  camera

#8 Een hippe outfit.

Of het meisje in kwestie nu een spetterend of bescheiden communiefeest viert… een leuke nieuwe outfit is altijd een winner. Zeker als ze zelf mogen kiezen. Neem het feestvarken in kwestie mee op shoppingtour en laat haar als een echte vip behandelen in een winkel naar keuze. Fun verzekerd!

#9 Een persoonlijk cadeautje.

Wat is leuker dan een cadeautje met haar naam op? Een kinderkoffertje of een leuk notitieboekje bijvoorbeeld. Ook een herinneringsdoos met haar naam of een leuke mok zijn toppers. Er zijn heel wat leuke gepersonaliseerde communie cadeaus te vinden die je snel online kan bestellen.

#10 Stijlvol kamperen

Voor de meer avontuurlijke girls zijn een trekrugzak, slaapzak of andere kampeerspullen ook toppertjes. Ze zullen meteen staan trappelen om die te gebruiken tijdens de volgende vakantie! Maar ook de ervaring van het slapen in een tent, ook al is het in de eigen tuin, is onvergetelijk. Je kan tegenwoordig al leuke tentjes vinden aan een betaalbare prijs. Wedden dat ze er aan het einde van deze bijzondere dag al wilt in logeren?

Geraak je er echt niet aan uit? Vraag gerust eens aan de ouders van het feestbeest naar tips voor cadeautjes voor de communie.

Wij zijn alvast heel benieuwd of jullie nog andere ideetjes aan dit lijstje kunnen toevoegen!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *