Creatief aan de slag met DIY communieversiering

Op de dag van het communiefeest of lentefeest van je kind moet alles perfect zijn! De allermooiste kleding, lekker eten en een leuke locatie zijn cruciaal om er een onvergetelijk feest van te maken. Hoeft dat per definitie een dure aangelegenheid te zijn? Absoluut niet! Want wie creatief is, maakt zelf originele en feestelijke communieversiering. Het wordt éxtra leuk wanneer je zoon of dochter ook mee geknutseld heeft!

Kies een feestelijk thema voor de tafeldecoratie

Zelf tafeldecoratie maken voor een communiefeest: het kan perfect! Ontdek hier enkele leuke ideeën voor doe-het-zelf communieversiering.

Een communiefeest organiseren is in principe niet moeilijk. Een stijlvol en onvergetelijk communiefeest daarentegen vergt een goeie voorbereiding. Zo kies je voor je bij voorkeur een bepaalde stijl die je overal laat terugkomen: in de outfit van de communicant, de uitnodigingen en menu’s, de tafelversiering …

Heb je een kleur, kleurenpalet of thema gekozen voor de uitnodigingen en menukaartjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van goud, een van de trendkleuren van 2016? Nu is het aan jou om het kleurenpalet zorgvuldig te integreren in de tafeldecoratie. Versier je tafel met een goudkleurig tafellaken, glinsterende decoratiespulletjes en feestelijke servetringen. Een themakleur combineer je moeiteloos met neutrale kleuren, zoals wit of beige, en zelfs met een tweede accentkleur.

Communieversiering voor in de zaal/tent

DIY communieversiering

Een knutselwerk van de communicant zelf is een origineel en persoonlijk extraatje in de feestzaal. Bovendien is knutselen, bijvoorbeeld tijdens de paasvakantie, een leuke bezigheid voor je communicant en zijn broertjes, zusjes of vrienden. Op websites als Pinterest en YouTube vind je makkelijk tientallen originele knutselideeën voor leuke zaal- en tafeldecoratie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze unieke DIY-projectjes?

 

 

Doe-het-zelf-plantjes: unieke communiebedankjes!

De communie is een echt voorjaarsfeest. Bloemen en plantjes kunnen dus niet op de feesttafel ontbreken! Het is extra schattig als het feestvarken zelf de plantjes heeft gekweekt, wat niet eens zo moeilijk is. Zo kun je een vetplantje stekken door een uitloper in een glaasje water te zetten. Na verloop van tijd kun je je zelf gekweekte vetplantjes in de aarde planten. Vetplantjes zijn trouwens niet moeilijk te onderhouden. Geef ze na afloop van het feest dus gerust mee met je gasten als communiebedankjes! Ze zullen er ongetwijfeld nog lang van kunnen genieten. En de potjes, die versier je toch gewoon met een foto van de communicant!

DIY communieversiering

 

Tip: Begin er tijdig aan, want vetplantjes groeien nu eenmaal niet zo snel!

Standaard afbeelding
Els Vanhooren

Als mama van een prille tiener en een zoontje van 3 jaar, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things'! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend mee bezig voor Tadaaz. Het overbrengen van emoties is wat ons drijft. Bij Tadaaz geloven we in de magie van unieke momenten… Creative cards for happy moments! En ik ben blij dat dat net mijn job is!

Artikelen: 181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.