Zwanger zijn tijdens corona: wat nu?

Jij wordt binnenkort (weer) mama. Gefeliciteerd! Toch spoken er op dit moment wel duizend vragen door je hoofd, want zwanger zijn tijdens corona is geen ideaal scenario. En dat is licht uitgedrukt…

Is de coronacrisis (gedeeltelijk) opgelost als ik moet bevallen? En hoe kan je je nu al optimaal voorbereiden op de geboorte van jullie kindje nu de meeste winkels gesloten zijn en je misschien meer dan gewoonlijk thuis zit? We leven met jullie mee in deze periode en proberen graag wat rust in jullie hoofd te brengen met enkele tips voor zwanger zijn tijdens corona. 

 

zwanger zijn tijdens corona

Bereid je voor op de bevalling

De kans is groot dat jouw zwangerschapscursus of -yoga geannuleerd is door de maatregelen van het kabinet. Daarnaast mag je partner je niet vergezellen op controles om zoveel mogelijk risico te vermijden. Dat is natuurlijk heel vervelend en zorgt voor veel onzekerheid. We moeten het per week bekijken, maar gelukkig vinden zwangere vrouwen steun bij elkaar!  

 

Misschien willen jullie als koppel ook genieten van die laatste weken met jullie tweetjes. Geniet van die qualitytime! Anderzijds wil je ongetwijfeld veel leuke dingen doen en veel vrienden en familie zien tijdens je zwangerschap. Nu je zwanger bent tijdens corona vallen veel plannen in het water jammer genoeg. Maar gelukkig zijn er toch manieren om dat contact mogelijk te houden.

 

Als je op zoek bent naar meer informatie over de bevalling, kan je bijvoorbeeld videobellen met vriendinnen of familie die al een kindje op de wereld gezet hebben en ze om raad vragen. Het perfecte moment om even je buik te showen zodat iedereen je zwangerschap goed kan volgen! Die geplande babyshower van je vriendinnen (waar jij niets van af weet) kan op deze manier misschien ook wel doorgaan.

 

Gelukkig kan je ook nog steeds online shoppen, dus niemand houdt je tegen om een of meerdere informatieve boeken te bestellen. Het boek ‘Mama Worden’ van Mama Baas is een aanrader, als je ’t ons vraagt! 

 

Zwanger zijn tijdens corona


zwanger zijn tijdens corona

Vraag de peetouders van jullie kleine spruit

Het kan ook goed zijn dat jullie de peetouders of de voogd van jullie kindje nog niet gevraagd hebben. Van zo’n moment wil je natuurlijk een prachtige herinnering maken, maar dat lijkt moeilijk nu je zwanger bent tijdens corona. Je kan het natuurlijk nog even uitstellen tot deze periode hopelijk voorbij is, maar dat is best een groot vraagstuk op dit moment. 

 

Grijp dus de kans om hen op een creatieve manier te verrassen met jullie lieve vraag. Heb je hier al eens aan gedacht? 

 

  • Wonen ze dicht in je buurt? Stop dan elke dag van de week een kaartje in hun brievenbus waarop jullie geheime boodschap verwerkt staat. WIL JIJ MIJN METER ZIJN? 
  • Een gepersonaliseerd cadeau is de perfecte manier om de peetouders te vragen. Ga voor een koekjesdoos, mok, of een drinkfles, en kies als tekst bijvoorbeeld ‘WIL JIJ MIJN PEETTANTE ZIJN?
  • Heeft de peetoom of -tante een partner of quarantaine buddy? Neem die dan mee in het complot en vraag om je te helpen met de verrassing. Jullie kunnen videobellen tijdens dit moment zodat jullie zijn/haar reactie zelf kunnen zien, spannend!
  • Maak een leuk filmpje en pop the question!

 

zwanger zijn tijdens corona

Kies jullie favoriete geboortekaartje

Als jullie nog op zoek zijn naar het perfecte geboortekaartje kan je alvast eenvoudig online een proefdrukje bestellen. Zo kan je meteen de kwaliteit van het kaartje bewonderen en een meer bewuste keuze maken. Als je hulp wil of vragen hebt, kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan voor jullie klaar!

 

Verder kan je ook alvast rondbellen of appen en checken of je iedereens adres nog hebt. Bestel alvast onze mooie enveloppen en misschien een leuke sluitsticker. Nu begint het echte werk: alle enveloppen schrijven! Dan ligt alles klaar en hoef je straks alleen je kaartjes nog te bestellen als jullie wondertje op de wereld is.

Zie dit als een mooie kans om je beste handletteringkunsten boven te halen. De vele DIY-filmpjes op Youtube en Pinterest kunnen ongetwijfeld inspiratie bieden! 

 

zwanger zijn tijdens corona

Breng de kraambedankjes alvast in orde

Het is onzeker of je kraamborrel wel door kan gaan. En zelfs kraambezoek thuis is niet zo vanzelfsprekend. Veel mensen vinden toch leuke (alternatieve) manieren om een newborn te bewonderen. Je hebt de beelden van raamvisite vast al voorbij zien komen.

 

Natuurlijk wil je deze mensen ook graag een bedankje meegeven voor alle moeite die ze voor jullie doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schattig blikken doosje in combinatie met een sticker of magneet en leuke bellenblaas voor de kleinste gasten?  

 

 

Wat met kraambezoek?

Als je eenmaal bevallen bent, zal iedereen natuurlijk razend benieuwd zijn naar jullie kleine spruit, maar jammer genoeg kunnen ze nog niet meteen kennis maken. Daar hadden jullie je ongetwijfeld een andere voorstelling van gemaakt. Het is heel normaal dat je daar wat verdrietig om bent, maar probeer je te focussen op de goede dingen. Jullie krijgen als gezin de kans om helemaal in jullie coconnetje te kruipen en al jullie aandacht op dat kleine wondertje te richten. 

 

Maak er samen iets moois van. Gelukkig is dit een hele uitzonderlijke periode die hopelijk niet zo vaak meer zal voorkomen. Voor je het weet kunnen jullie zoon- of dochterlief aan het grote publiek voorstellen. En dat is echt iets om naar uit te kijken!

 

We hebben het al even eerder genoemd: de (k)raamvisite. Want vooral met het mooie weer kun je buiten een gezellig plekje creëren waar je gasten even kunnen zitten. Zet vooraf een drankje voor hen klaar en je hebt toch een vorm van kraambezoek.

Een babyborrel of doopfeest organiseren

Coronacrisis of niet, velen zijn na de geboorte van hun kindje vooral aan rust toe en organiseren liever een babyborrel in plaats van tientallen kraambezoekjes. En ook als je je kindje wil laten dopen, kom je voor een reeks vragen te staan, aangezien je op dit moment gewoon moeilijk grote feesten kan organiseren. Niemand weet tot hoe lang deze maatregelen nog gelden. En zelfs als ze versoepeld worden zullen feestjes nog niet gelijk toegestaan worden. Afwachten is alles wat je kan doen…

 

Als je niet tot dan wil wachten om iedereen te bedanken voor hun steun, liefde en eventuele cadeautjes, kan je natuurlijk altijd bedankkaartjes maken en opsturen. En wat dat feest betreft, zullen jullie wel een oplossing vinden. Probeer er je niet te druk in te maken want ​alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht! Het belangrijkste is dat jullie en de baby gezond zijn en blijven! 

 

 

 

 

Lise Desmet
Lise Desmet

Als Brugse twenty-something breng ik uiteraard heel veel tijd door op social media. Even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren... Quality time met mijn vriend, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz! Cards for happy moments maken mij extra happy :)!

Artikelen: 161

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *