Lente ideetje: ‘Paas’- knutselen met de kinderen

Door de verlengde quarantaine staan we voor een grote uitdaging om onze kids een beetje ritme en regelmaat te geven. Bovendien willen we ze ook bezighouden met leuke dingen, niet alleen met het (t)huiswerk. Gelukkig staat Pasen voor de deur! Want dat levert een mooi lente ideetje op: ‘Paas’ – knutselen met de kinderen.

De paasbrunch zal er dit jaar iets anders uitzien dan we gewend zijn. Maar met deze leuke lente ideetjes zijn we in ieder geval wel helemaal Pasen – proof 🙂

Knutselen voor Pasen

Lente ideetje #1: Knutselen voor Pasen

Ook voor onze kinderen zijn het rare tijden. Ze gaan niet naar school of de kinderopvang en plotseling is mama ook de juf en papa ook de meester. Geef een leuke knutsel-les in het thema Pasen, daar zouden ze op school of de kinderopvang  nu ongetwijfeld ook mee bezig zijn. Veel materiaal kun je gewoon in je huishouden terugvinden. Van een simpel leeg wc rolletje maak je een leuk paashaasje op de volgende manier:

  • Verf de rol in een leuk kleurtje
  • Schilder de ogen en de neus
  • Knip leuke lange oren en lijm ze vast
  • Gebruik ijzerdraad als snorharen
  • Gebruik een wattenbolletje als staartje

Idee nummer #2: Download onze gratis kleurplaten!

Kleuren vindt iedereen leuk, van groot tot klein! Onze gratis kleurplaten downloaden is zo gebeurd en zorgt voor uren kleurplezier!

Gratis kleurplaat

 

Lente ideetje #3: Het huis versieren voor Pasen

Met kerst zetten we een kerstboom en als het Pasen is versieren we ons huis met verse takken en kleurrijke paasversiering. Misschien heb je wel leuke versiering liggen, maar natuurlijk kun je deze ook zelf maken. Je hebt dan wel lege eierschalen nodig, dus dat wordt pannenkoeken bakken 😃 (of een ander gerecht waarbij je eieren nodig hebt). De eierschalen maak je vanbinnen en vanbuiten goed schoon. Dan kun je aan de slag met de volgende ideetjes: 

  • De eierschalen verven
  • De eierschalen beplakken met glitters of leuke stickertjes
  • De eitjes in gelijke vlakken delen en er echte kunstwerkjes van maken door er golfjes, puntjes, hartjes op te tekenen (met watervaste stiften)

Online zijn nog een boel andere leuke technieken terug te vinden!

 

Paaseitjes

Idee nummer #4: Paaseitjes verven

Natuurlijk kun je dit pas vlak voor Pasen doen, maar het blijft één van de aller leukste tradities: paaseitjes verven. Wie was er niet dol op? Bovendien staan die gekleurde eitjes heel gezellig aan het paasontbijt. We moeten het thuis tenslotte knus maken!

Tot slot idee nummer #5: Paascadeautjes maken

In deze bijzondere tijd zijn er ongetwijfeld mensen die je even extra in het zonnetje willen zetten. Maak samen met de kinderen mooie tekeningen of knutselwerkjes en stuur ze op. Samen een leuk cadeau maken kan je ook online doen! Neem eens een kijkje bij onze fotocadeaus, er zit vast een leuk cadeautje tussen waarmee je de mensen die je het meest mist heel gelukkig kunt maken. 

 

Meer leuke ideeën om samen met je kinderen te doen tijdens deze #blijf thuis periode? Check onze blog voor leuke activitieiten.

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *