Geef jij jouw trouwjurk ook een 2e leven?

 

De trouwjurk.. het was zo leuk en geweldig om deze te dragen.

Je voelde je mooi, geliefd, speciaal en waarschijnlijk net een prinses! En dat is de bedoeling want op jullie trouwdag moet je stralen en gezien worden. Maar vind je het ook niet jammer dat je na jullie trouwdag die mooie geweldige fantastische jurk niet meer kan dragen? Ik vind het in ieder geval heel erg jammer en daarom heb ik 7 leuke manieren bedacht om jouw trouwjurk een 2e leven te geven.

Lijst je jurk in!

Nee natuurlijk niet helemaal want het zal een hele uitdaging zijn om zo’n grote lijst te vinden, maar vouw hem bijvoorbeeld dubbel.

Zo heb je een uniek schilderij met een hele mooie betekenis, en kan je er elke dag van genieten als je er voorbij loopt.

Het water in.

Maak een heuse fotoreportage. Bijvoorbeeld op het strand , of springend van een springplank.

Misschien met jullie kinderen erbij of beste vrienden. Hoe dan ook, deze reportage staat dan in het teken van plezier met een knipoog.

foto beach
Bron: Pinterest

 

Modeshow

Wat is er leuker om andere mensen ook te laten genieten. Dus organiseer een modeshow. Het kan tijdens een buurtfeestje zijn of tijdens jullie huwelijksjubileum.

Of mijn favoriet; in een verzorgingstehuis of ziekenhuis. Het enige wat je moet doen is al je getrouwde vrienden en kennissen optrommelen en mensen blij maken met jullie mooie jurken. Gegarandeerd succes!

Vermaken

Laat je jurk vermaken. Bijvoorbeeld naar een mooi zomerjurkje, of een hip blazertje. Meestal zit er aan een trouwjurk wel genoeg stof dus kan je flink los gaan.

Wat dacht je trouwens van de laatste mode.. een tutu. Zo blijft de buitenkant van je trouwjurk helemaal intact en toch kan je wekelijks een onderdeel van je mooie jurk dragen.

Sieraad

Ben je een beetje huiverig en heel zuinig op je mooie jurk en wil je deze eigenlijk mooi in de kast laten liggen zodat er niets aankomt? Dan is dit de beste oplossing.

Knip een klein stukje stof of kant van je jurk (binnenkant zodat niemand het kan zien) en verwerk dit stukje jurk in een ketting (medaillon). Zo draag je elke dag een stukje van jullie mooiste dag bij je. Mooi toch?

Kunstwerk

Ken je iemand die mooi kan schilderen of kan je dat zelf? Laat dan een stuk stof van je trouwjurk om een raam van een schilderij spannen en leef je (of de schilder) er op uit. Een persoonlijker schilderij met emotionele waarde kan haast niet. Of ga anders voor gekleurde poederverf en laat je helemaal gaan tijdens een fotosessie met z’n tweeën.

 

colordress

Paspop

Natuurlijk kan je de trouwjurk op een paspop zetten. Zo blijft het mooi in vorm en elke keer als je er langsloopt kan je weer even terugdenken aan jullie bijzondere dag.

Ook kan je zo de jurk af en toe nog eens passen. Heerlijk om jezelf weer even het prinsesje van toen te voelen.

 

Kortom is het zonde om jouw trouwjurk in de kast te laten hangen…want ten eerste is de jurk te mooi om weg te stoppen en ten tweede is jouw trouwjurk een bewijs van jullie liefde, en daar krijg je toch nooit genoeg van :>

 

kaart rood kaart krant kaart hart

Marion Dieleman
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *