‘Wil jij …’: de origineelste manieren om je getuige te vragen

De grote vraag – ‘wil je met me trouwen?’ – is eindelijk gesteld en met een volmondig ‘ja’ beantwoord. Dan is het niet alleen tijd om allerlei praktische voorbereidingen voor het feest te treffen, maar ook om nog een andere belangrijke vraag te stellen – dit keer aan jullie getuigen. Wie je ook vraagt, ze zullen het sowieso een hele eer vinden om een speciale rol te mogen spelen op jullie grote dag. Heb je nog geen idee hoe jullie je getuigen op een originele manier kunnen vragen? Doe hier de nodige inspiratie op!

Wie vraag je als getuige?

Als getuige voor jullie bruiloft kies je natuurlijk iemand die dicht bij jou staat. Deze persoon steunt jou en jullie als koppel door dik en dun en dat wil je graag aan iedereen laten zien. Misschien wil je graag dat een familielid, zoals je vader of je zus, de handtekening zet op het stad- of gemeentehuis en naast jou staat terwijl jullie het ja-woord geven. Maar een getuige hoeft helemaal geen bloedverwant te zijn: je kunt de eer ook perfect aan je beste vriend of vriendin laten. Moeite met kiezen? Dan nemen jullie toch gewoon elk twee getuigen – dat kan perfect!

 

Jullie kinderen als getuigen, kan dat?

Hebben jullie kinderen? Dan vinden zij het waarschijnlijk fantastisch om als getuige tijdens jullie Grote Dag gevraagd te worden. Als ze minderjarig zijn, is hun handtekening jammer genoeg niet geldig, maar je kunt dit perfect oplossen door jullie eigen ‘officieuze akte’ op te maken en die tijdens de ceremonie door hen te laten tekenen.

Originele manieren om je getuige te vragen

Bij zo’n bijzondere taak tijdens de bruiloft hoort natuurlijk een speciale manier om het te vragen! Geniet nog meer van de voorpret van jullie huwelijk door alle getuigen op een creatieve manier te vragen. Vind je dat teveel werk? Vergeet niet, je getuigen willen vaak ook voor jullie iets bijzonders organiseren tijdens het feest. Dus door dit ‘Happy Moment’ leuk aan te kleden, laat je zien dat jij ook graag tijd en moeite steekt in een verrassing voor hen. Ben je zelf geen meesterbrein in iets origineels bedenken? No worries, wij helpen je natuurlijk verder!

De liefde van de getuige gaat door de maag

Als je getuige een echte zoetekauw of snoeper is, doe je hem of haar geen groter plezier dan de vraag te laten vergezellen van iets lekkers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk gepersonaliseerd cadeau? Natuurlijk kun je er nog geen foto’s van je huwelijk op plaatsen, maar een leuke foto van jullie samen zou natuurlijk veel zeggen over jullie bijzondere band. Bekijk zeker eens onze leuke mokken of onderzetters, een blijvende herinnering!

Welke vulling in je cadeautje moet? Jij weet als geen ander of je getuige eerder van chocolade of van zuurtjes houdt! Of blijf gewoon bij het thema en vul je cadeautje met suikerhartjes. Tijdens een winters moment kun je het ook aankleden met een blokje om chocolademelk te maken en een zakje marshmallows!

Getuige vragen? Kruip in je pen

De creatieve zielen kunnen een kaartje of een brief schrijven om hun getuigen te vragen, of misschien zelfs een vacature uitschrijven. Bij dat laatste doe je er goed aan te vermelden dat het om een baan gaat met veel verantwoordelijkheden én waarbij nogal wat krabbels gezet moeten worden. Kun je hun (digitale) agenda stiekem bemachtigen? Zet die dan vol met boodschappen om samen af te tellen naar de grote dag!

Leuke teksten om je getuigen te vragen

Wil je jouw getuige vragen met een leuke oneliner? Zoek niet verder! Wat dacht je van:

‘I couldn’t say ‘I do’, without you!’

‘I found my man, but I still need my girl!’

‘I couldn’t tie the knot without you’

‘He picked me, and I pick you’

‘I need your help to hold up my dress when I pee… Will you be my maid of honour?’

 

Wil je het nog een beetje persoonlijker maken? Zorg dan voor leuke foto’s op het kaartje bijvoorbeeld als je de vraag stelt!

 

Standaard afbeelding
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.