‘Wil jij …’: de origineelste manieren om je getuige te vragen

De grote vraag – ‘wil je met me trouwen?’ – is eindelijk gesteld en met een volmondig ‘ja’ beantwoord. Dan is het niet alleen tijd om allerlei praktische voorbereidingen voor het feest te treffen, maar ook om nog een andere belangrijke vraag te stellen – dit keer aan jullie getuigen. Of je nu je zus of je beste vriend vraagt, ze zullen het sowieso een hele eer vinden om een speciale rol te mogen spelen op jullie grote dag. Heb je nog geen idee hoe jullie je getuigen gaan vragen? Doe hier de nodige inspiratie op!

Hoe kies je je getuige?

Als getuige kies je natuurlijk iemand die dicht bij jou staat. Misschien wil je graag dat een familielid, zoals je vader of je zus, de handtekening zet op het stad- of gemeentehuis en naast jou staat terwijl jullie het ja-woord geven. Maar een getuige hoeft helemaal geen bloedverwant te zijn: je kunt de eer ook perfect aan je beste vriend of vriendin laten.

 

Getuige vragen

 

Hebben jullie kinderen? Dan vinden zij het waarschijnlijk fantastisch om als getuige gevraagd te worden. Als ze minderjarig zijn, is hun handtekening jammer genoeg niet geldig, maar je kunt dit perfect oplossen door jullie eigen ‘officieuze akte’ op te maken en die tijdens de ceremonie door hen te laten tekenen. Moeite met kiezen? Dan nemen jullie toch gewoon elk twee getuigen – dat kan perfect!

De liefde van de getuige gaat door de maag

getuige vragen

Als je getuige een echte zoetekauw of snoeper is, doe je hem of haar geen groter plezier dan de vraag te laten vergezellen van een leuk doosje of zakje vol lekkers. Wat erin moet? Jij weet als geen ander of je getuige eerder van chocolade of van zuurtjes houdt! Of blijf gewoon bij het thema en vul je cadeautje met suikerhartjes. Houdt de uitverkorene eerder van drinken dan van eten? Dan zorg je toch gewoon voor een gepersonaliseerd wijnetiket. Dat flesje kunnen jullie dan meteen opentrekken om te vieren … Win-win.

Getuige vragen? Kruip in je pen

De creatieve zielen kunnen een kaartje of een brief schrijven om hun getuigen te vragen, of misschien zelfs een vacature uitschrijven. Bij dat laatste doe je er goed aan te vermelden dat het om een baan gaat met veel verantwoordelijkheden én waarbij nogal wat krabbels gezet moeten worden. Kun je hun (digitale) agenda stiekem bemachtigen? Zet die dan vol met boodschappen om samen af te tellen naar de grote dag!

Geef hier jouw mening