Yay…zwanger én trouwen!

Ga je trouwen en ben je ook zwanger? Wow dat is ontzettend leuk. Nu straal je niet alleen van geluk en verliefdheid, maar door je zwangerschapsglow straal je nog eens dubbel zoveel! Er zijn wel een paar dingen waar je zeker extra rekening mee moet houden nu je zwanger bent, maar dat mag de pret absoluut niet drukken hoor. Om je een beetje op weg te helpen geef ik graag wat tips mee.

 Trouwdatum

Hier moet je wel even goed rekening mee houden hoor, want het schijnt dat je het best trouwt tussen de derde en zevende maand van je zwangerschap. Je bent dan op je best, want als het goed is zou de ochtendmisselijkheid al achter de rug moeten zijn en de kans op complicaties zou dan kleiner zijn dan in de eerste en laatste maanden.  Plus ook niet onbelangrijk, je buik is nog niet op zijn grootst, denk aan formaatje enorm! Dus als het kan, plan het dan tussen deze maanden, want het is natuurlijk geen feest als je tijdens jullie huwelijk op het punt ligt om te bevallen of om een hele dag met zo’n flinke buik je benen te moeten staan lijkt me niet zo fijn

 Relax momentjes

Nu je zwanger bent besef je ook dat je het soms iets rustiger aan moet doen. Je energiepeil ligt ook ietsje lager dan normaal. Je bent waarschijnlijk iets sneller moe en daarom is het heel belangrijk dat je op jullie grote dag af en toe wat relaxmomentjes inlast. Plan daarom jullie bruiloft niet te vol en regel wat zit momentjes tussendoor. Bijvoorbeeld het aansnijden van de bruidstaart. Die kunnen jullie makkelijk zittend eten, of geniet extra lang van het diner. Hoe dan ook, zorg dat er voldoende stoelen aanwezig zijn om af en toe eens te gaan zitten. Misschien is het ook verstandig om het feest niet tot in de vroege uurtjes te laten doorgaan. Maar stop om 01.00 uur.

 

 

 Trouwjurk

Yes..het is zover! Elke bruid kijkt hier wel naar uit. Dé dag dat je je trouwjurk gaat uitkiezen. Gelukkig ben je niet de enigste die trouwt én tegelijk zwanger is, dus zijn er genoeg trouwjurken die mooi, elegant, romantisch, sexy, hip, klassiek en dus gewoon perfect zijn voor een zwangere bruid.  Dus je kan er sowieso vanuit gaan dat je het stralend middelpunt bent van op dat moment de mooiste dag van je leven! En goed om te weten, de meeste bruidsmodewinkels weten heel goed hoe ze hiermee om moeten gaan en kunnen je dan ook super goed adviseren wat wel- en niet kan. Vertel dan wel dat je zwanger bent, want dan kunnen ze daar extra rekening mee houden 😊

 

Eten

Ook iets waar je rekening mee moet houden. Je mag niet alles eten. Denk aan rauw vlees. Nu denk je misschien dat eet ik toch niet, maar soms komen ze rond met heerlijke toastjes en daar kan rauw vlees in verwerkt zijn. Ook rauwe vis zou ik vermijden en camenbert en brie zou ik ook laten staan. Geef gewoon aan bij de trouwlocatie dat je zwanger bent en dat ze daar rekening mee moeten houden. Dan kan jij die dat volop genieten van alles om je heen en hoef je je geen zorgen te maken over wat je in je mond stopt.

Drankjes

Bij een huwelijk horen natuurlijk glazen bubbels champagne of Cava. Dit om een toost uit te brengen als bruid en bruidegom.  Nu weten we allemaal dat alcohol en zwangerschap niet samen gaat, dus zijn er gelukkig alternatieven hoor. Champagne zónder alcohol. Ook zijn er veel wijn varianten zonder alcohol dus mocht je het willen kan je gewoon een hele dag meeklinken met je eigen (en eigenlijk best wel lekkere) drankje.

 

Marion Dieleman
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *