10 cadeautips voor jongens

Een origineel cadeau vinden voor een jongen die zijn communie doet of zijn verjaardag viert: dat is een hele klus. Als hij een verlanglijst heeft gemaakt of spaart voor een groot cadeau, weet je wel wat te kopen. Maar wat als alle wegen open liggen? Welk cadeau komt precies op tijd voor een 6-, 7-, 8- of … jarige? Elk kind is anders, bovendien is veel afhankelijk van de leeftijd. Kies je een cadeau voor stijlvolle jongens, of liever een knotsgek avontuur? Lees hier onze 10 cadeautips voor jongens om het feestvarken te verrassen met de leukste cadeaus!

 

1. Beleef samen een onvergetelijke ervaring

Een momentje samen: misschien is dat wel het meest persoonlijke geschenk dat je kunt geven! Wilde je je zoon, kleinzoon, petekind of neefje altijd al meenemen naar die bijzondere hobby van jou? Of heeft hij de stiekeme wens om eens een extreme sport uit te proberen, zoals skydiven of basejumpen? Neem je pupil op sleeptouw en beleef samen een onvergetelijke ervaring!

2. Zin in avontuur

Gaat de feestvierder wel eens op kamp? Of houdt hij ervan om op eigen houtje te kamperen, met zijn vrienden of familie? Een trekzak, een tent en stevige wandelschoenen zijn een must voor elke jonge zichzelf respecterende avonturier. Dit is het perfecte cadeau voor jongens die vroeg zelfstandig willen zijn!

3. Netflix & chill

Elke jongen houdt van films en series. Alleen bekijkt niet iedereen ze tegenwoordig op televisie en in de bioscoop. Vandaag hebben de klassieke media het gezelschap gekregen van streamingsdiensten. De kans is dus groot dat je met een Netflix-abonnement scoort. Extra voordeel: zo’n abonnement kan hij delen met de vrienden en anderen in huis. Met deze cadeautip voor jongens is dus kijkplezier voor iedereen gegarandeerd!

4. Liefde voor muziek

De muziek uit je puberteit onthoud je voor de rest van je leven. Maar vandaag de dag zijn ook cd’s vervangen door streamingsdiensten. Als de feestneus van muziek houdt, is een abonnement op Spotify misschien wel een goed idee? Nog beter is natuurlijk een onvergetelijke live ervaring! Om alleen naar de grote festivals te gaan, is het misschien nog net te vroeg. Verwen je pupil met een concertticket voor de groep die hij al altijd aan het werk wilde zien.

5. Sportieve cadeaus

Is je feestvarken een waterrat, een mini-Van der Poel of een Ronaldo in de dop? Met een sportief cadeau doe je eigenlijk nooit iets verkeerd. Verras de feestneus met een voetbaltruitje van zijn favoriete ploeg of benodigdheden voor een andere sport. Zo stimuleer je de favoriete vrijetijdsbesteding en de gezondheid van de gespierde knaap!

 

 

 

6. Het leven op rolletjes

Er was een tijd waarin een fiets communie of verjaardagscadeau nummer 1 was! Vandaag staat de tweewieler naast het skateboard nog steeds in de top 10, al is de concurrentie van meer moderne ‘transportmiddelen’ wel toegenomen. Of het nu een (elektrische) step is, of een hipper geval als een hoverboard of airwheel, jongens denken maar één ding: let’s roll!

7. Let’s play!

Multimedia en elektronica scoren altijd goed bij jongens. Een spelconsole, smartphone, computer of tablet behoren de laatste jaren zelfs tot de allerpopulairste cadeaus, al komen ze net iets te vroeg voor wie zijn eerste communie viert. Jongens van 6 jaar kun je zeker blij maken met een gezelschapsspel of game. Gaat het om een heuse tiener? Dan komt een smartphone als geroepen!

8. Voor een cadeau neem je de tijd

Tegen de leeftijd van 12 jaar beginnen jongens al bewuster om te gaan met de kleren die ze dragen. Het mag ietsje stoerder zijn, of wat excentrieker. Bij zo’n stijl hoort ongetwijfeld een horloge, en heus niet alleen om de tijd te zien. Voor modebewuste jongens is een horloge een onmisbaar onderdeel van hun stijl.

9. Koning in eigen kamer

Of het nu de kinderkamer van een 6-jarige is of al een wat stoerdere jongenskamer: elke jongen richt zijn hoogstpersoonlijke plek het liefst naar eigen smaak in. Een stijlvolle lamp, posters van zijn idolen of favoriete films of een stoer dekbedovertrek … Een kamer waarin je je goed voelt, is een onbetaalbaar geschenk waarvan je elke dag opnieuw kunt genieten!

10. Zijn eerste portefeuille

Vandaag is een som geld het meest gegeven cadeau voor welke gelegenheid dan ook. Wie een tikje persoonlijker wil zijn en een stap verder denkt, komt onvermijdelijk bij: een nieuwe portefeuille! Met het ook op zakgeld en dus leren omgaan met geld, is dit een uitstekend cadeauidee.

Op zoek naar de leukste cadeautips voor een meisje? Op onze website vind je 10x advies op maat!

 

Ontdek het communie assortiment >

 

 

Geef hier jouw mening