Gastenboek bruiloft: 10 originele ideeën

Je bruiloft is de allermooiste dag in je leven! Natuurlijk gaan hier heel wat tradities mee gepaard. Van het kiezen van je trouwjurk tot het versturen van de trouwkaarten. De hele dag door zijn er een boel indrukken en herinneringen. Natuurlijk mogen die nooit verloren gaan! Een mooi en tastbaar aandenken aan jullie grote dag is een gastenboek. Alle gasten schrijven hun warmste wensen op die jullie elk moment terug kunnen lezen.

Origineel gastenboek

Nieuwe generaties zijn er om oude tradities nieuw leven in te blazen. Hoog tijd dus om het ‘traditionele’ gastenboek in een hip jasje te steken! Want een boek vol mooie herinneringen en lieve berichten hoeft helemaal niet ‘saai’ te zijn. Jullie gastenboek kan in allerlei vormen of maten. Het hoeft zelfs geen ‘echt’ boek te zijn. Laat je inspireren door onze ideeën zodat familie en vrienden op originele wijze hun gelukwensen voor jullie kunnen achterlaten. Een win-win, want met een alternatief gastenboek hebben jullie een super item om op jullie bruiloft terug te kijken!

#1 De photobooth

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Ga dus voor een photobooth op je trouwfeest en plaats er enkele grappige accessoires bij, zoals die gekke snorren, hilarische hoeden en baarden, gekke brilletjes, enzovoort. Na afloop hebben zowel je gasten als jullie een leuke snapshot als herinnering.

Tip: Ga nog een stapje verder en huur een videozuil! Hoe verder het feest vordert, hoe leuker de video’s. Hilarische filmpjes, dat wordt nagenieten…

origineel gastenboek huwelijk

Bron: Ruffledblog

gastenboek huwelijk

Bron: Flickr

#2 Een wijnfles ‘guestbook’

Jullie gasten zullen in de rij staan om deze wijnflessen te tekenen. Gebruik gepersonaliseerde wijnetiketten zodat je ruimte kunt creëren waarop je gasten hun naam of een lief berichtje kunnen schrijven. Nu kunnen jullie op elke trouwdag of ander speciaal moment een fles ontkurken en komen alle herinneringen aan jullie mooiste dag weer naar boven.

#3 Een voorwerp als gastenboek

Dit koppel gebruikte hun lievelingsvoorwerp, een akoestische gitaar, als gastenboek. Het leuke hieraan is dat je de gitaar in je interieur kan plaatsen zodat je altijd de lieve boodschappen kan lezen. Een traditioneel gastenboek verdwijnt al snel ergens in een kast, maar je lievelingsvoorwerp hou je altijd bij. Natuurlijk hoeft het geen gitaar zijn, ook een surfplank kan een cool gastenboek worden!

Behalve jullie lievelings item zijn er nog een heleboel andere dingen die je als ‘gastenboek’ kunt gebruiken. Een voorwerp dat je regelmatig gebruikt of tegenkomt. Ter inspiratie:

  • de wc-deur
  • een rol behang (kun je een verloren muurtje in huis behangen)
  • een dekbedovertrek of kussensloop

 

origineel idee gastenboek huwelijk

Bron: Bowties&Bliss

gastenboek huwelijk surfplank

Bron: The Knot

#4 Een gastenboek vol verzegelde enveloppen

Bestel lieve kleine blanco kaarten en bijpassende envelopjes. Je plakt de envelopjes van tevoren al in een mooi boek. De zelfgeschreven wensen kunnen hierin gestopt worden. Een boek bomvol met betekenisvolle berichtjes voor de newlyweds. Wat een romantiek.

#5 Een kleurplaat voor de gasten

Een leuk idee dat losjes gekopieerd is van restaurants, is het gastenboek in de vorm van een kleurplaat. Zo koppel je het nuttige aan het aangename want je gasten hebben iets leuk om handen terwijl ze wachten op het verrukkelijke feestmaal! Bij Tadaaz kun je super leuke kleurplaten bestellen. Top idee toch?

 gastenboek huwelijk - origineel idee

Bron: The Guestbook Store

#6 The story of them

In plaats van ‘The story of us’ kan je jullie gasten vragen naar ‘The story of them’. Zoek op Facebook, in fotoalbums, bij oma’s en opa’s, enzovoort naar foto’s van alle gasten en plak ze in een boek of, zoals onderstaand voorbeeld, op een bord en laat iedereen bij z’n foto noteren hoe zij jullie kennen. Heel origineel en ongetwijfeld zeer grappig om achteraf te lezen!

origineel huwelijk gastenboek

Bron: Bespoke Bride

#7 Een vintage randje

Hebben jullie een Vintage Wedding in het vooruitzicht? Laat dit thema dan ook bij het gastenboek terugkomen. Plaats een oude typemachine aan de toegang van het feest en laat je gasten een lieve boodschap ‘tikken’ op een mooie papiersoort. Leuk om alle berichten later te bundelen en op elk gewenst moment terug te kunnen lezen.

origineel gastenboek maken voor huwelijk

Bron: Bespoke Bride

#8 Een wensboom als gastenboek

Overgewaaid uit het buitenland: de wensboom! Een leuke variant die meteen een goede decoratie van jouw feestlocatie is. Je kunt dit al weken voor je bruiloft voorbereiden door kaartjes te maken die passen bij de kleuren van jullie bruiloft. Een leuk receptiekaartje kun je hiervoor perfect gebruiken overigens. Maak er een klein gaatje in en voorzie het kaartje van een bijpassend lintje. Je kunt nu op twee manieren te werk gaan:

Kaartjes met verschillende vragen

Je kunt de kaartjes zelf voorzien van vragen waarop jullie gasten vast een origineel antwoord hebben. Een beetje inspiratie:

  • Wat is jouw geheim voor een lang en goed huwelijk?
  • Wat wens je het bruidspaar?
  • Wat is je leukste, grappigste of meest vreemde herinnering aan het bruidspaar?
  • Wanneer wist je dat deze combi ‘meant to be’ was?

Blanco kaartjes

Wil je er niet al te veel werk in steken van te voren? Kies er dan voor om de kaartjes blanco te laten. Op deze manier kunnen de gasten zelf hun wensen noteren. Hang al wat kaartjes in de boom, zodat iedereen weet wat de bedoeling is. Een boom vol warme wensen, wat wil je nog meer?

#9 Een ‘gasten’ kookboek

Houden jullie van koken? Dan is dit ongetwijfeld jullie favoriet: een gasten kookboek! Vraag alle gasten of ze hun favoriete recept op willen schrijven. Al deze lekkernijen kun je vervolgens bundelen tot één geweldig kookboek. Schat, wat eten we vandaag?

#10 Een wereldbol

Jullie zijn echte globetrotters? Dan is dit de meest originele manier om jouw gasten hun naam of een mooie wens te laten vereeuwigen op jullie bruiloft. Een wereldbol met jullie initialen waarop de gasten een lief krabbeltje plaatsen. Past helemaal in jullie bruiloft in reisthema en bovendien is het een heuse eyecatcher in jullie woonkamer.

Nog meer inspiratie!

Het gastenboek is een detail op jullie bruiloft. Maar je weet, it’s all in the details… Daarom moet dit detail speciaal, persoonlijk en vooral creatief zijn. Precies waarom we hopen dat we je met deze 10 tips op leuke ideeën hebben gebracht. We hebben nog tal van andere leuke ideeën voor het gastenboek van je bruiloft gevonden. Deze hebben we verzameld op de Tadaaz Pinterest pagina, neem dus snel een kijkje!

Heb jij zelf een prachtig idee dat je graag wilt delen? Laat dan zeker een berichtje achter.

 

Naar de trouwcollectie

You might also like

Geef hier jouw mening