Leuke communiefoto’s : veelzijdig inzetbaar!

Het geheim van goede communiefoto’s? Zorg ervoor dat ze de persoonlijkheid van jouw kind perfect weerspiegelen. Al helpt kiezen voor een uitstekende fotograaf natuurlijk ook … Tips om de leukste communiefoto’s te (laten) maken!

Communiefoto’s op locatie of in de studio?

De hamvraag voor velen: waar gaan we die communiefoto’s maken? Fotograferen op locatie heeft veel voordelen. Daglicht levert vaak mooiere foto’s op dan kunstlicht en een indrukwekkende achtergrond (de zee, het bos, een veld vol korenbloemen, een verlaten fabriekspand, …) is toch net iets mooier dan een kale muur. Toch wordt er tegenwoordig minstens even vaak voor de studio van de fotograaf gekozen, wat op zijn beurt ook weer voordelen biedt:

  • Gebruik van fellere, contrasterende kleuren
  • Specifieke sfeer oproepen
  • Niet beïnvloed door de weersomstandigheden

Dat levert vaak bijzonder leuke, sfeervolle en zelfs grappige communiefoto’s op.

 

communiefoto’s

(Bron: Eva Degravin)

Communiefoto met persoonlijkheid

Uiteraard is zo’n grappige foto niet voor ieder kind de beste optie. Is jouw dochter een dromerig type dat gek is van romantische verhalen? Dan mogen haar communiefoto’s die karaktertrek best onderstrepen.

 

communiefoto’s     communiefoto’s  cac9d9a5738ee46ab8a17d684243805e

Communiefoto’s horen thuis op een kaartje

Het leuke aan communiefoto’s is dat je ze veelzijdig kunt inzetten. Geef ze een mooie plek op het communiekaartje, maar bijvoorbeeld ook op de menukaart, de bedankjes, de feestdecoratie, … Zo maken ze deel uit van een totaalconcept en dat kan de feestpret alleen maar bevorderen!

Button-blog

Meer tips?

Welke achtergrond en kleuren kan je het beste gebruiken? En wat doe je met communieversiering? We helpen je graag verder, check daarom ook onze blog Creatief aan de slag met communieversiering!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *