Welke zwangerschapscursus past bij jou?

Het is natuurlijk helemaal niet verplicht om een zwangerschapscursus te volgen.. maar het kan stiekem wel erg gezellig én handig zijn om je voor te bereiden op de bevalling. Daarom staat een zwangerschapscursus meestal wel in het to-do rijtje.

 

Dusss…mocht je ervoor willen gaan, dan hieronder een klein overzichtje van de verschillende cursussen: 

 

Beautiful pregnant woman at gym fitness exercise practicing aerobics on mat

  • Stretchen! – Zwangerschapsgymnastiek

Bij een cursus zwangerschapsgym doe je allerlei oefeningen voor o.a. de spieren voor je buik, bekken, rug en training om je lichaam soepel te houden. Er worden ook veel ademhalingsoefeningen gedaan om je goed voor te bereiden op de bevalling.  Ook krijg je tijdens de cursus veel informatie over de bevalling en het is ook nog eens gezellig want je zit er samen met andere meiden die ook zwanger zijn. Dus het is niet alleen fysiek maar ook nog eens een gezellige sociale cursus!

  • Ontspan en Relax – Zwangerschapsyoga

Door yoga leer je hoe je goed kunt ontspannen. Vooral tijdens de bevalling komt dat goed van pas! Want schijnbaar kun je de weeën beter opvangen door te ontspannen. Ook is er veel aandacht voor ademhaling en rugoefeningen. Yoga helpt je dus om niet alleen te ontspannen maar ook om pijnklachten in rug en bekken te verminderen. Dus yoga is niet alleen voor een gezellige relaxte avond maar ook een manier om evenwicht te brengen in je lichaam.

  • Lekker spetteren – Zwangerschapszwemmen

Een uurtje zwemmen is erg lekker, ontspannend en goed voor je hele lichaam. In de meeste grote zwembaden of sportclubs met zwembad is er wel een speciale zwangerschapswork-out. Zwemmen heeft dan ook een gunstige invloed op de bloedcirculatie en heeft een verdiepte ademhaling tot gevolg, waardoor er meer zuurstof opgenomen wordt en dat is heel belangrijk voor moeder en kind.  Zwangerschapszwemmen is niet alleen ontspannend, het is ook nog eens goed voor al je spieren.

  • In shape – Zwangerschapsfitness

Zwangerschapsfitness doe je eigenlijk altijd wel bij een sportschool. Zo’n speciale les bestaat dan vaak uit twee delen: kracht en conditie. Daarom zijn de meeste oefeningen op een fitnesstoestel. Je begeleider is er om je speciale aandacht te geven voor de spieren die het tijdens de zwangerschap het zwaarst hebben. Namelijk je buik, bekkenbodem, rug en benen. Het leuke is, meestal kan je gewoon bij je eigen sportschool blijven sporten.

  • Concentratie – Oefentherapie Mensendieck en Cesar

Bij deze cursus ligt de nadruk op je eigen houding en manier van bewegen tijdens de zwangerschap en de bevalling.  Dit zorgt ervoor dat er meer aandacht wordt besteed aan wat nuttig is voor je lichaam. Je krijgt les in concentratie-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Het leuke aan deze cursus is dat je partner een keertje mee mag en dat er nog een les is na de bevalling.

zwangerschapcursus pinterest

 

Bron: Pinterest

 

Kortom keus genoeg, dus doe vooral iets wat bij je past!

 

Veel succes.   

 

Marion Dieleman
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *