5 tips voor een biologische bruiloft

We doen allemaal ons best om een steentje bij te dragen aan het milieu. Een eigen moestuintje, zonnepanelen, wat vaker de fiets nemen in plaats van met de auto … Omarm jij ook de biologische ‘way of life’ ? Kies dan voor een biologische bruiloft. Hip en helemaal van deze tijd ! Vijf tips om je mooiste dag groen te maken – zonder de glamour op te offeren.

 

biologische bruiloft

Tip 1 : De uitnodigingen

We beginnen bij het begin, de trouwkaart ! Dé tool waarmee je aan iedereen laat zien dat jullie voor een duurzame bruiloft gaan. Vergeet zeker niet om bedankjes en menukaarten van dezelfde look-and-feel te voorzien.

Tip 2 : De duurzame jurk

Je trouwjurk hoeft gelukkig niet letterlijk groen te zijn. Integendeel! Je kunt een schitterende jurken kopen van biologisch katoen of zijde. Heb je een beperkt budget? Geen nood. Er zijn prachtige tweedehandsjurken verkrijgbaar in kwaliteitsvolle vintagestoffen. Misschien is de trouwjurk van je moeder zelfs nog in goede staat? Velen maken er een erezaak van om in die jurk naar het altaar te lopen …

Tip 3 : Op de fiets naar het stadhuis !

Op de fiets naar het stadhuis, moeilijk? Welneen. Maak je geen zorgen om je jurk, want de bruid kan voorin de bakfiets plaatsnemen, die natuurlijk helemaal versierd is met zelfgemaakte slingers van gerecycleerd papier.  Is de afstand naar het stadhuis te ver om met de fiets te overbruggen? Dan is het nog altijd ‘groener’ om een taxibusje te huren dan om iedereen apart met de auto te laten komen.

 

biologische bruiloft

Tip 4 : Biologische bruiloft met biologische hapjes en drankjes

Biologische drankjes zijn overal te verkrijgen tegenwoordig. Van koffie & thee tot bieren, wijnen en champagne. Naast drankjes is natuurlijk ook het eten belangrijk. Je wilt tenslotte genieten van een heerlijke maaltijd met vrienden en familie. Ga dus op zoek naar een cateraar die werkt met biologische producten. Heerlijk, gezond en bovendien goed voor jezelf èn het milieu.  Een fijn idee toch !

Tip 5 : Duurzame cadeautjes

Ook op jouw biologische bruiloft kun je het traditionele envelopje als cadeautip in ere houden – vraag je gasten dan wel om enveloppen van recyclagepapier te gebruiken. Andere leuke, duurzame cadeaus? Denk ‘belevenissen’:  ‘groene’ cadeaubonnen, dinerbonnen bij een biologisch restaurant of jullie eigen geadopteerde boom.

Hopelijk is jouw biologische bruiloft het startschot voor een lang en  vooral duurzaam huwelijk. Want daar gaat trouwen uiteindelijk om: elkaar het jawoord geven en dan samen verder!

Standaard afbeelding
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 77

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.