How to: een bruiloft in de tuin!

Wanneer je denkt aan een bruiloft in de tuin denk je vaak ook aan een sprookjeshuwelijk met veel bloemen en planten. Maar een bruiloft in de tuin betekent ook dat moeder natuur roet in het eten kan gooien. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Deze tips helpen je alvast op weg!

Bruiloft in de tuin: “de locatie”

Je denkt nu waarschijnlijk ‘In een tuin natuurlijk! Waar anders?’, maar er zijn nog locaties die onder de noemer tuinfeest passen. Denk maar aan een park bijvoorbeeld. Daarvoor heb je natuurlijk wel de juiste vergunning nodig, maar het is soms goedkoper dan de tuin bij een feestlocatie en heel origineel. Interesse? Informeer dan bij de gemeente naar de mogelijkheden in jouw regio.

De periode

Hou rekening met de periode of het seizoen waarin je gaat trouwen. Natuurlijk kan het mooi weer zijn in november en kan het regenen in mei, maar de kans op mooi weer blijft natuurlijk groter in de zomermaanden. Hou ook rekening met het hooikoortsseizoen. Je wilt niet dat de helft van je gasten heel de tijd moet niezen.

 

Bruiloft in de tuin: Plan B

Bij een bruiloft in de tuin heb je een plan B nodig!  Zorg ervoor dat je bij slecht weer naar binnen kan. In een tent, een schuur, feestzaal…Als er te veel wind is of als het regent wil je vast dat je gasten ergens binnen kunnen zitten. Als er veel zon is, kun je beter voor wat schaduw zorgen. Dit hoeft dan niet per se een tent te zijn. Enkele parasols zijn zeker ook voldoende. Het kan ook leuk zijn om waaiertjes, kleine ventilatortjes, zonnecrème, paraplu’s,…. als leuke items neer te zetten. Het past leuk bij het thema en de gasten kunnen ze gebruiken tijdens het feest.

Kan iedereen alles goed horen?

Wie al eens buiten naar de radio geluisterd heeft, weet dat je dan de volumeknop soms wat harder moet zetten. Dat is ook zo met grotere geluidsinstallaties en microfoons. Zorg dat het volume hoog genoeg staat en dat de boxen wat verspreid zijn. Zo kan iedereen jullie speech goed horen. Als jullie een geluidsinstallatie huren kan je hiervoor ook raad vragen aan de verhuurder of aan de dj!

Decoratie van jouw bruiloft in de tuin

Wat de decoratie van een bruiloft in de tuin betreft kan je alle kanten op. Je kunt in het thema van de natuur blijven. Dan ga je voor tuinmeubelen, picknicktafels en ruwe boomstambanken. Of je brengt binnen naar buiten en gaat voor chique stoelen die rechtstreeks uit een hotellobby lijken te komen.

Het thema bruiloft in de tuin kun je ook doortrekken in je trouwkaart en ander drukwerk voor je huwelijk. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor thema bloemen of bohemian.

 Food & drinks

Denk goed na over de keuze van het menu bij jullie bruiloft. Bij warm weer is het misschien leuk om koude gerechten te serveren, maar houd er dan rekening mee dat jullie het eten ook koud moeten kunnen houden. Een warme maaltijd kan dan soms een makkelijkere oplossing zijn. Een warme maaltijd biedt ook meer zekerheid. Als het weer tegenvalt en het wat fris is zit je safe met je warme maaltijd.  

Bij warm weer moet je voldoende koele dranken voorzien en bij koudere dagen kan een warme kop thee of een kopje koffie wonderen doen.

Muggen en andere insecten

Muggen en andere insecten kunnen ook een domper op de feestvreugde zijn. Een makkelijke en gezellige oplossing hiervoor is het plaatsen van citronella kaarsen op de tafels. Er zijn natuurlijk nog tal van andere oplossingen om insecten te vermijden, maar daarvoor vraag je best raad aan mensen in een tuincentrum.

 

Ook dat nog

Bekijk ook of er genoeg parkeerplaatsen zijn. Als je je feest in je eigen tuin geeft, kan parkeren een probleem zijn. Misschien kun je gebruik maken van een weide een eindje verderop of de parkeerplaats van een lokale supermarkt (als je die mag gebruiken)  en zorg voor een pendelbusje. Wat vaak ook voor problemen zorgt zijn de toiletten. In een tuin of park zijn er meestal weinig of geen toiletten. Vele bedrijven verhuren elegante toiletruimtes op aanhangwagens die je makkelijk in je tuin kan zetten. Daarnaast kan je ook een dansvloer huren. Dansen in het gras of in kiezelsteentjes is niet zo eenvoudig als het lijkt. En ook op een groot feest in jullie eigen grote tuin wil je dat er gedanst kan worden tot in de vroege uurtjes!

Standaard afbeelding
Lise Desmet

Als Brugse twenty-something breng ik uiteraard heel veel tijd door op social media. Even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren... Quality time met mijn vriend, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz! Cards for happy moments maken mij extra happy :)!

Artikelen: 162

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.