Een kinderfeestje organiseren doe je zo!

Je zoon of dochter is bijna jarig, tijd dus om het kinderfeestje te organiseren! Voor de dappere mama’s is het jaarlijkse kinderfeestje een heus festijn, maar de iets minder dappere mama’s slaken een zucht van verlichting als de middag zonder kleerscheuren, tranen en de nodige ruzietjes achter de rug is. Of je nu bij de categorie dappere-mama’s of iets-minder-dappere-mama’s hoort, het kinderfeestje organiseren is elk jaar weer een uitdaging. En aangezien Tadaaz expert is op het gebied van Happy Moments, geven we graag wat tips voor het organiseren van het leukste kinderfeestje!

 

Wie mogen er allemaal komen?

Het kleine opperhoofd praat al weken (of maanden…) over de grote dag en heeft een hele waslijst met vriendjes en vriendinnetjes die “écht ook op m’n feestje moeten komen….”. Natuurlijk kies je samen met de jarige wie er uitgenodigd wordt, maar zorg ervoor dat de groep niet te groot wordt. Want hoe meer kinderen, hoe drukker. Kies voor kids waar je kind vaker mee speelt en waarvan je weet dat zo ook écht leuk met elkaar kunnen spelen. Geen baas boven baas, want de jarige moet wel de ster van de dag zijn natuurlijk.

Tip: Nodig alleen kinderen uit die bij elkaar in de klas zitten. Neefjes, nichtjes en het buurmeisje of -jongetje kunnen altijd samen met mama een gebakje komen eten op een andere dag.

Uitnodiging kinderfeestje

Zo, de eerste knoop is doorgehakt en de mini-gastenlijst is gemaakt. Tijd om een leuke uitnodiging voor het kinderfeestje uit te zoeken. Bij Tadaaz vind je de leukste uitnodigingen die je zelfs kunt voorzien van een foto van de jarige. Leuk om samen met het feestvarkentje te doen toch? Maak samen het ontwerp in de online editor, plaats de bestelling en je ontvangt je pakketje vliegensvlug. Zo, een leuke uitnodiging maken kun je al afvinken op je to-do-lijst!

 

Wat gaan we doen?

De hamvraag! Je wil uiteraard dat alle kinderen het naar hun zin hebben. Je kunt dus voor de veilige weg kiezen en gaan voor een binnenspeeltuin of de succesformule van een ander feestje overnemen. Maar je kunt ook iets heel anders doen, iets wat nog niet voorbij is gekomen. Een paar leuke ideeën:

  • Disco-bowlen
  • Wie is de Mol
  • Workshop koken of bakken
  • Thema-speurtocht
  • Een leuke fotoshoot

Maar of het nu een prinsessenfeestje of verkleedpartijtje thuis, een knutselmiddag op locatie of de natuurspeeltuin wordt, het belangrijkste is dat het past bij jouw kind en zijn of haar leeftijd. Bovendien moet je ook naar het budget kijken, vergeet hierbij niet dat kinderen sneller tevreden zijn dan je denkt.

Wat eten we op het kinderfeestje?

Het lievelingsgerecht van de jarige natuurlijk! Behalve als dit chili-con-carne is, want dat lust de rest niet… Met frietjes, pannenkoeken, hotdogs of pizza zit je meestal wel goed. Wil je uitpakken met een verjaardagstaart? Ga dan voor een leuke thema taart of laat de kinderen zelf cakejes versieren.

Styling tip: Ga voor een extra leuke feesttafel en versier deze met matching placemats die bovendien als kleurplaat te gebruiken zijn. Succes verzekerd!

 

Naar huis!

En dan is het grote moment aangebroken, het afscheid! Iedereen gaat naar huis na een hele middag plezier en vertier. Daar hoort natuurlijk een passend afscheidscadeautje bij. Aan de leukste traktaties kinderfeest hebben we bij Tadaaz ook gedacht! Ontdek snoepzakjes, doosjes of andere originele traktaties in combinatie met leuke stickers voor een tof geheel. Check ook zeker ons uitgebreid assortiment uitdeelsnoep voor een compleet aanbod. Handig alles in 1x online besteld en snel in huis.

Standaard afbeelding
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.