Een thema kinderfeestje plannen doe je zo

Je kleine held of heldin is bijna jarig. Dat betekent dat het jaarlijkse kinderfeestje weer in aantocht is. En daarmee ook de vraag: wat gaan we doen dit jaar? Je wil de jarige en zijn of haar gasten in ieder geval met een leuk feestje verrassen. De kinderfeestjes worden steeds grootser aangepakt: van pretpark bezoek tot springkussens in de tuin. Leuk, maar erg duur… Gelukkig zijn er nog een heleboel feestjes die heel wat vriendelijker zijn voor je portemonnee. We zetten een aantal leuke thema kinderfeestjes voor je op een rijtje.

Het boerderijfeestje

Zijn dieren de grote passie van de jarige? Er wordt geknuffeld met katjes, konijntjes en cavia’s? Dan is een thema kinderfeestje op de kinderboerderij een perfect idee. Wie weet, misschien zijn er wel jonge diertjes te bewonderen. De kids komen gewoon bij jullie thuis met hun cadeautjes. Die moeten natuurlijk eerst uitgepakt worden. Als dat gebeurd is, eerst limonade met iets lekkers. Is de kinderboerderij in de buurt, dan kun je er te voet naar toe. Misschien kun je er zelfs een leuke speurtocht van maken. De beloning wacht op de kinderboerderij!

Wat eten we op de boerderij? Je kunt wat te eten meenemen en er een soort picknick van maken. Als het maar iets is wat de jarige graag eet. Wat is het favoriete gerecht van jouw ster?

 

Het dinofeestje

Heb jij een échte dinofan in huis? Dan is er maar één thema kinderfeestje mogelijk: een dino feest! De meeste kinderen -maar vooral jongens- vinden dino’s leuk en er is overal iets over dinosaurussen te vinden. Alle reden dus om een dino verjaardagsfeest te organiseren.

Dino speurtocht

De speurtocht kun je eigenlijk in elk thema kinderfeestje inzetten. Ook in het dino thema dus! Maak het spannend en laat vriendjes en vriendinnetjes dino botten zoeken in de tuin of op zoek gaan naar een weggelopen dino. Grote broer of zus kan hier perfect een rol in meespelen! Een spannende film kijken kan leuk zijn, maar hier moet je wel een beetje oppassen. Er zijn altijd kinderen die wat angstiger zijn en dan kan het feestje wel eens een hele andere wending krijgen 😊

 

Wat eten we op een dinofeest? Dinotaart natuurlijk! Frietjes of pannenkoeken eten is altijd een feest. Zeker als ook hier het dino thema terug komt!
Wij vinden dino’s zelfs zo leuk dat we een hele serie ontworpen hebben. Van uitnodiging tot stickers en bedankjes. Het snoepzakje kun je natuurlijk voor snoepjes gebruiken, maar een mini-dino is misschien nog veel leuker als traktatie voor de kleine gasten.

Het voetbalfeestje

Voetbal is hip bij jongens én meisjes. Daar hebben de Oranje leeuwinnen wel voor gezorgd! Een voetbalfeestje is dan ook een heel leuk thema voor de verjaardag van jouw sterspeler of -speelster. Je kunt er alle kanten mee op. Er wordt natuurlijk een heerlijke Ajax, Feyenoord of PSV taart gegeten. Je kunt het voetbalspeurtocht organiseren met voetbalspelletjes onderweg. En natuurlijk worden er ook penalty’s geschoten! Is het weer wat minder? Binnen kan er een voetbalshirt gemaakt worden. Ook een quiz met vragen over de favoriete voetbalclub is geweldig! Natuurlijk zijn er geen verliezers en krijgt iedereen een voetbal diploma met medaille mee naar huis!

 

Uitnodiging kinderfeestje maken

Als je kind al wat groter is kan het superleuk zijn om samen de uitnodiging te maken. Via onze website vind je in no-time de perfecte uitnodiging voor elk thema kinderfeestje. Je typt gewoon het thema in de zoekbalk en alle kaartjes komen tevoorschijn. Via onze online editor maak je eenvoudig de leukste uitnodiging voor jouw feestje. Upload je eigen tekst en de leukste foto van de jarige en voeg wat leuke symbooltjes toe. Is je kaart helemaal naar wens? Bestel dan een proefdruk! Zo kan jouw kind het kaartje in het echt bewonderen. Is hij of zij helemaal blij met het kaartje? Bestel dan snel alle kaartjes én matching bedankjes! Als je op een werkdag voor 14u bestelt wordt je pakketje dezelfde dag nog verstuurd. Lekker snel in huis!
Tip: Vergeet niet extra informatie zoals ‘doe geen nieuwe kleding aan’ te vermelden op de kaart.

Uitnodigingen thema kinderfeestje versturen

Welk kind vindt het niet leuk om persoonlijke post te krijgen? Verstuur de uitnodiging daarom per post, of breng ze rond. Een win-win situatie, want er zijn geen teleurgestelde gezichtjes van kinderen die geen uitnodiging krijgen in de klas. Kies een vrolijke gekleurde envelop en combineer met een sluitsticker in jouw thema! Met zo’n leuke uitnodiging zal het kinderfeestje top worden!

Uitnodigingen voor dreumes en kleuter

Jouw baby wordt dreumes of jouw dreumes wordt peuter? De kleutertijd breekt aan? Kinderfeestjes zijn nog niet aan de orde, maar natuurlijk moeten deze mijlpalen ook gevierd worden. Pak uit met een groots feest voor vrienden en familie. Maak de perfecte uitnodiging online bij Tadaaz! Door de leukste foto van jouw kleintje toe te voegen krijg je een heel persoonlijk resultaat! Een fotokaart om voor altijd te bewaren.

Verjaardagsfeest voor kinderen vanaf 12 jaar

In groep 8 wordt het laatste kinderfeestje gegeven. Een soort afscheid van de basisschool. Het ultieme feestje waar de kinderen vaak zelf kiezen wat ze willen doen, ze zijn tenslotte al ‘groot’ nu. Zelf ga je natuurlijk nog wel mee, maar het echte oppaswerk is niet meer nodig. En dat is best relaxed vinden wij! Een paar leuke ideetjes:

  • Make up party
  • Paintball
  • Filmfeestje
  • Bowlen
  • Lasergamen

Natuurlijk moet ieder moment in het leven van je kind moet gekoesterd worden, maar de verjaardag is toch hét evenement voor elk kind! Wil je meer lezen over het organiseren van je kinderfeestje? Check dan deze blog over kinderverjaardagen voor nog meer inspiratie!

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *