Oktober woonmaand: 3 x babykamer inspiratie.

Een van de leukste dingen tijdens de zwangerschap is het inrichten van de babykamer. Vaak een klusje voor de papa of de opa, maar voor iedere ouder een leuk moment om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Toch nog wat inspiratie nodig? We geven je alvast 3 ideeën waarmee jouw babykamer een pareltje wordt. 

De herfst en winter zijn trouwens het uitgelezen moment om even stil te staan bij je interieur. Het is de eerste maand na de zomer, de dagen worden korter, het wordt kouder en we zitten vaker binnen. Oktober werd daarom uitgeroepen tot woonmaand. Het perfecte moment dus om wat babykamer inspiratie op te doen. Zo ben je binnenkort helemaal klaar voor de geboorte van je kleintje.  

1. Een dromerige kamer met luchtballon-thema.

Met een babykamer in luchtballon-thema waan je je echt in een droomwereld. Stel je voor: zachte, pastelkleurige luchtballonnen die door de lucht zweven tussen tal van zachte wolkjes en fonkelende sterren. Dit schattige thema ademt avontuur en laat je kleintje wegdromen in een wereld vol fantasie. Maak zelf leuke muurschilderingen met vrolijke luchtballonnen of koop kant en klaar behang met luchtballon-thema. Zo creëer je een magische sfeer waarin je baby heerlijk kan wegdoezelen. 

Voeg nog wat leuke details toe zoals pluizige wolkenkussens, een mobiel met luchtballonnen, een geboorteposter met luchtballon-thema, een luchtballon kinderkoffertje of geboortetegel of ga zelf creatief aan de slag en maak een DIY luchtballon lamp. Combineer met meubels in natuurlijke kleuren om het geheel wat meer in balans te brengen. Dit is een dankbaar thema voor zowel jongens als meisjes en kan dus perfect in een neutrale babykamer. Dit thema is trouwens megaleuk in combinatie met een luchtballon geboortekaartje.

Bron: Pinterest

2. Over the rainbow.

Een tweede babykamer inspiratie thema is ‘regenboog’. Een regenboog-thema is een dankbaar thema voor zowel babykamers als kinderkamers. Afhankelijk van de kleuren die je gebruikt in je thema kan dit thema zowel voor jongens als meisjes. Voor een echte meisjeskamer kan je bijvoorbeeld roze, paars en geel gaan combineren terwijl je voor jongens dan misschien meer naar blauwe, groen en bruine tinten kan gaan. Liever een neutrale babykamer? Kies dan voor beige tinten in combinatie met geel, bruin of groen. 

Trek het thema door in je behang of kies voor wanddecoratie met regenboogjes en werk af met leuke kinderkamerdecoratie in regenboog-thema. Heb je een regenboog geboortekaartje waar je trots op bent? Stal het dan zeker uit in de babykamer. Gebruik een kaarthouder of fotokader om het kaartje mooi te presenteren.

3. Welcome to the jungle.

Een jungle-thema voor de babykamer is super stoer en helemaal hip! Denk aan avontuurlijke dieren, zoals olifanten, tijgers en apen, die je kleintje verwelkomen in hun eigen wilde wereld. Met warme, natuurlijke tinten zoals groen, bruin en okergeel, creëer je een speelse maar rustgevende omgeving. Een toffe, botanische muurprint met grote bladeren en schattige dierenfiguren geeft de kamer meteen een stijlvolle jungle vibe. Voeg stoere details toe, zoals een zacht dierenkleed en een coole lianen-mobiel, en je hebt een hippe babykamer waar je mini-avonturier zich helemaal thuis voelt!

Hopelijk ben je helemaal geïnspireerd om te starten met het inrichten van je babykamer. Nog inspiratie nodig? Neem een kijkje bij onze kinderkamer decoratie of ga eens neuzen op Pinterest.

Ina
Ina

Voor een feestje ben ik altijd te vinden. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje als ik een prachtige uitnodiging uit mijn brievenbus mag vissen. Ik vind het altijd spannend om de omslag open te maken, want het is toch altijd een beetje een verrassing hé? Van wie komt het kaartje? Voor welke gelegenheid?... De kerstperiode vind ik dan ook echt superleuk. Dan kijk ik elke dag in mijn brievenbus in de hoop daar nieuwe kaartjes te vinden.

Artikelen: 26

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *