Trouwtradities? Dit zijn de 7 meest fascinerende!

Van de bruid die haar boeket weggooit tot ‘something old something new’. Trouwtradities zijn niet weg te denken als je elkaar het Ja-woord geeft. Bijna elk land en elke cultuur heeft zijn eigen gewoontes. Sommige zijn lief, sommige vreemd of zelfs verbijsterend. Maar er is één verbindende factor in al deze gewoontes: de liefde.

 

Trouwtradities

Als je de tradities volgt zul je eeuwige vreugde vinden met je zielsverwant… Zo wordt het ons tenminste verteld.  Dus als dit betekent dat je – zoals in Mongolië – eerst een kuiken moet doden om een gezonde lever te vinden, dan moet dat maar. Wanneer dit uiteindelijk liefde en geluk betekent, zal het zeker de moeite waard zijn 😉. Wil je meer te weten komen over tradities uit de hele wereld? Blijf dan zeker lezen. We geven je 7 fascinerende trouwtradities!

#1 ‘All the single ladies’ in Peru

Op Peruaanse bruiloften wordt de bruidstaart versierd met lintjes. Hieraan zijn bedeltjes bevestigt, eentje hiervan is een nep trouwring. Er wordt een ‘cake pull’ georganiseerd voor alle vrijgezelle dames. Degene die de nep trouwring te pakken heeft, zal de volgende zijn die in het huwelijksbootje stapt! Een leuke variant op het weggooien van het trouwboeket.

#2 Ontvoering in Roemenië

In Roemenië wordt de bruid ontvoerd door de gasten. Ze brengen haar naar een onbekende locatie en eisen ‘losgeld’ van de bruidegom. Een typisch verzoek? Een paar flessen wijn (of iets sterkers..). Nog leuker is het om de bruidegom een liedje te laten zingen voor alle gasten. De vraag is of hij daarmee dan zijn bruid terugkrijgt..

#3 Geld in je schoen in Engeland

In Engeland draag je volgens de trouwtradities een muntje in je linkerschoen. Niet zo comfortabel natuurlijk… Daarom laten veel bruiden dit in hun jurk naaien, zit net iets fijner. Het muntje brengt geluk en beschermt je tegen geldzorgen.

#4 Jaloezie in Zweden?

In Zweden hebben ze een hele leuke trouwtraditie:  wanneer de bruid de tafel verlaat, mogen alle dames een kus van de bruidegom stelen. En omgekeerd! Dus ook de heren mogen een zoen geven aan de bruid. Hopelijk ben jij niet het jaloerse type.

#5 Knippen in Spanje

In sommige regio’s in Spanje knippen de vrienden van de bruidegom zijn stropdas in stukjes. Die worden aan de gasten verkocht. Het goede nieuws: de opbrengst is voor het bruidspaar.  Onze tip: doe voor die gelegenheid even een oude das om! 

Trouwtradities

#6 In Zuid-Korea is de bruidegom de klos

En hoe! Want als onderdeel van de ‘Falaka’-ceremonie houden vrienden en familie van de bruidegom hem vast terwijl ze met een stok (of gedroogde vis) onder zijn voeten slaan. Tussendoor worden allerlei vragen gesteld. Dit ‘helpt’ zijn geheugen, bovendien versterkt het ook zijn voeten. 

#7 Oer-Hollandse trouwtradities

In Nederland hebben we natuurlijk ook aardig wat tradities. Rijst gooien bijvoorbeeld, in verband met duurzaamheid  is een bellenblaas een leuk alternatief. Als je kersverse man je over de drempel draagt verjaagt hij de boze geesten die jij mee zou kunnen brengen. 

En tot slot een zoete traditie: de bruidssuikers.

En die laatste zijn weer helemaal hip! Je geeft 5 bruidssuikers in een mooie verpakking aan al jullie gasten. De snoepjes staan symbool voor: geluk, liefde, trouw, voorspoed en vruchtbaarheid. Bovendien heb je gelijk een super leuk trouwbedankje! Een win-win situatie waar je bovendien zonder kleerscheuren vanaf komt !

Meer lezen? Onze blog over romantische Nederlandse trouwtradities staat er bol van!

 

 

You might also like

Geef hier jouw mening