Communiefeest organiseren? Dit mag je niet vergeten!

Een communiefeest voor je zoon of dochter dit jaar? Een communiefeest organiseren vraagt nogal wat voorbereiding. Je wil natuurlijk niets over het hoofd zien, vandaar dit artikel! 

Wij overlopen alles waar je aan moet denken bij het organiseren van dat leuke feest! Want een communiefeest organiseren is niet niks!

4-6 maanden voor het feest

De datum van het te organiseren communiefeest

Beginnen bij het begin! Wanneer is het communiefeest? Vanuit school of de kerk weet je al snel wat de datum van de Eerste Heilige Communie is. Het feest is dan in de meeste gevallen op dezelfde dag! Zodra de datum bekend is kan het communiefeest organiseren beginnen!

Waar wordt het te organiseren communiefeest gevierd?

De locatie! Ook een heel belangrijk punt. Misschien huren jullie een leuke ruimte. Maar je kan het feest natuurlijk ook thuis organiseren. 

Dan komt er wel wat meer kijken bij het te organiseren communiefeest. Zoveel mensen thuis ontvangen is niet niets. 

Budget in kaart brengen

Het is belangrijk om een budget op te stellen. Zo kan je je voorbereiden op de totale kosten van het te organiseren communiefeest. Probeer je hier ook aan te houden!

Een gastenlijst opstellen

Familie en vrienden zijn hoogstwaarschijnlijk een vaste waarde als genodigden. Stel een gastenlijst op zodat je naar alle gasten later een uitnodiging kan versturen. Ook vriendjes en vriendinnetjes van het feestvarken zijn misschien welkom?

De communiekleding 

De outfit van het feestvarken, daar is iedereen benieuwd naar. Hier moet je zeker op tijd bij zijn. Heel veel winkels lanceren al in december hun collecties. Dus wees op tijd zodat je nog de keuze hebt uit een groot aanbod aan communiekleding. 

Ook de outfits van mama, papa, broer(s) en zus(sen) verdienen de nodige aandacht! Veel plezier bij het shoppen!

Het menu bepalen

Een glaasje drinken en een lekker hapje eten, dat kan niet ontbreken op een feest! Beslis van tevoren wat jullie willen eten. Beroep doen op een traiteur is geen overbodige luxe. Dan hoef je zelf niet te koken en kan je nog meer genieten tijdens het feest!

Afspraak bij de kapper

Het feestvarken moet er natuurlijk spik en span uitzien. Het is dus belangrijk om tijdig een afspraak te maken bij de kapper. 

Foto’s maken voor de communie uitnodigingen en bedankjes

Om originele uitnodigingen te maken kan je best op tijd foto’s nemen voor die uitnodigingen en bedankjes!

3 maanden voor het feest

Een thema communiefeest organiseren?

Misschien droomt jouw communicant van een themafeest! Dan wordt het tijd om te beslissen wat het thema zal worden. Op die manier kan je alles op elkaar afstemmen. 

Van uitnodigingen tot bedankkaartjes tot bedankjes en (tafel)decoratie. Welk thema wordt het? Spannend!

Bestel de uitnodigingen!

Het is zover! Je kan de mooiste communiekaartjes maken! Bij Tadaaz kies je je favoriete ontwerp en personaliseer je volledig naar eigen wens. Voeg mooie foto’s en een gepersonaliseerde tekst toe voor een origineel resultaat en een dus ongetwijfeld origineel communiefeest!

Extra materiaal nodig?

Als je een communie viert, kan je vaak extra materiaal gebruiken. De ruimte aankleden met de leukste decoratie bijvoorbeeld. Of het uitlenen van tafels, stoelen, servies en bestek bij een externe firma. Zo heb je zeker voldoende in huis om alle gasten te kunnen bedienen! 

Animatie op het communiefeest 

Leuke ideeën om de kinderen de hele dag van randanimatie te kunnen voorzien zijn een springkasteel, popcornmachine, ijskar, clown, goochelact…

2 maanden voor het feest

Bestel je bedankjes

Je wil je gasten een leuk bedankje meegeven na afloop van het feest. Een origineel zeeppompje of een leuke bellenblaas zijn een fantastisch aandenken! Ook gepersonaliseerde snoepzakjes en kubusdoosjes met je foto erop zijn heel leuk! Vul ze met je favoriete lekkernij.

Extra hulp, minder stress bij het te organiseren communiefeest!

Aanvaard extra hulp voor de dag zelf. Zo kan jij meer genieten van het grote feest! Denk aan iemand die de kinderen animeert, mensen die hapjes en drank serveren. Een communiefeest organiseren doe je misschien niet met veel helpende handen, maar op de dag zelf zullen die meer dan welkom zijn!

Zorg voor leuke tafeldecoratie

Je wil dat de tafeldecoratie er onberispelijk uitziet. Ga voor gepersonaliseerde menukaarten, placemats en tafelkaartjes voor een echt wauw-effect. 

Fotograaf

Wil je deze dag vastleggen op prachtige foto’s? Laat een fotograaf het werk doen. Zo hoeven jullie je van niets aan te trekken en heb je nadien prachtige herinneringen om op deze dag terug te blikken.

Wishlist maken

Laat het feestvarken een wishlist maken. Welke cadeautjes zou hij/zij graag krijgen? Breng familie en vrienden op de hoogte en wie weet volgen er dan hele leuke cadeautjes!

Een fotocadeau voor peetoom en -tante!

Als peetouders is een communiefeest ook een bijzondere ervaring! Hun rol is hier heel erg aanwezig en daarom mag je ook hen in de bloemetjes zetten! Kies voor een gepersonaliseerd fotocadeau als kers op de taart. 

Een koekjestrommel of mok met je foto erop? Of een leuke fotohouder met je mooiste communiefoto is ook erg origineel!

1 week voor het feest

Accessoires

De laatste finishing touch aan de locatie en de tafels! Zet de puntjes op de i en denk daarbij vooral aan kaarsjes, de schikking van de tafeldecoratie en sfeer en gezelligheid!

Donut wall of photobooth

Een leuk extraatje om de gasten te entertainen is bijvoorbeeld een donut wall of een photobooth! Ze kunnen er heerlijk van smullen of zorgen voor heel wat leuke kiekjes op deze dag.

Muziek

Muziek kan natuurlijk niet ontbreken op een feest. Maak een playlist met leuke muziek voor de hele dag.

Bedankjes en bedankkaartjes

Als het feest afgelopen is, wil je vrienden en familie een leuk bedankje en bedankkaartje meegeven als herinnering! Personaliseer ze, breng ze volledig in orde en dan kan het feestvarken ze uitdelen aan het einde van het feest! 

Communie checklist

Wil je alle bovenstaande aandachtspuntjes zeker niet vergeten? Download dan de perfecte checklist voor het coolste communiefeest! Zo heb je deze altijd bij de hand en ben je er zeker van dat alles tip top in orde is als de grote dag aangebroken is! En dan rest er nog maar één ding: GENIETEN!

Lise Desmet
Lise Desmet

Als Brugse twenty-something breng ik uiteraard heel veel tijd door op social media. Even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren... Quality time met mijn vriend, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz! Cards for happy moments maken mij extra happy :)!

Artikelen: 159

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *