De leukste kraambedankjes voor kraambezoek of kraamfeest.

Na 9 maanden wachten is jullie kleintje er ein-de-lijk. Na de nodige dagen rust is het tijd voor kraambezoek. Of kiezen jullie liever voor een kraamfeest of babyborrel? Welke optie je ook kiest, het is altijd leuk om de gasten achteraf kraamfeest bedankjes of een geboorte traktatie mee te geven. Wij geven je alvast enkele tips voor de leukste bedankjes!

Snoep = goed.

Zeg nu zelf, snoep is altijd een goed idee toch? Leuke lolly’s in roze of blauw, heerlijke suikerbonen, ronde, zachte snoepjes of mini-marshmallows alle snoepgoed is perfect als kraambedankje. Verpak de geboortesnoepjes in een leuk doosje of potje en personaliseer met een sticker met de naam van jullie kleine wondertje. Of ga voor prachtige snoepzakjes die passen bij jullie geboortekaartje! 

Je kan deze traktaties gerust al een paar weken op voorhand maken. Dan hoef je de dag zelf enkel nog te zorgen voor een leuke presentatie en beschuit met muisjes natuurlijk.

DIY tijdens je bevallingsverlof.

Wie ervoor kiest om de eerste weken geen of weinig kraambezoek te ontvangen, maar na een paar maanden een kraamfeest geeft heeft misschien wat tijd om zelf iets in elkaar te knutselen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke homemade jam of lekkere homemade koekjes. Of misschien ben je wel handig met de haaknaald en kan je kleine voetjes, fopspenen… in elkaar knutselen? Werk elk bedankje dan af met een leuke sticker of een labeltje dat bij het geboortekaartje past voor een nog persoonlijkere touch.

Bron: Pinterest

Originele kraambedankjes.

Toch geen fan van die heerlijke, maar niet zo gezonde snoepjes en niet handig genoeg om zelf iets te maken? Kies dan een super origineel geboortebedankje zoals geurstokjes, kaarsjes, zeep met een leuke wikkel, badzout, een bellenblaas of zelf een jojo. Je kan het zo gek niet bedenken! Plak er een leuke sticker op of hang er een label met de naam van jullie kleintje aan en je hebt een super originele traktatie.

Trakteren op school.

Heeft jouw kleintje al een broertje of zusje? De meeste mensen kiezen er dan ook voor om enkele traktaties mee te nemen naar school of naar het kinderdagverblijf. Kies dan voor een klein snoepzakje, een leuke lolly of een bellenblaas, gewoon iets waar kleine kinderen plezier mee zullen hebben. Vergeet ook jouw collega’s en de collega’s van je partner niet.

Maak er een mooi assortiment van.

Je kunt ook kiezen om meerdere verschillende bedankjes te combineren. Door telkens op dezelfde manier af te werken met een leuke sticker of passend label maak je er een leuk assortiment van. Vrienden en familie kunnen dan kiezen wat ze meenemen.

Vragen over het organiseren van een kraamfeest? Check dan zeker deze blog. Daar vertellen we je alles over de do’s en don’ts van zo’n feestje.

Ina Desplenter
Ina Desplenter

Voor een feestje ben ik altijd te vinden. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje als ik een prachtige uitnodiging uit mijn brievenbus mag vissen. Ik vind het altijd spannend om de omslag open te maken, want het is toch altijd een beetje een verrassing hé? Van wie komt het kaartje? Voor welke gelegenheid?... De kerstperiode vind ik dan ook echt superleuk. Dan kijk ik elke dag in mijn brievenbus in de hoop daar nieuwe kaartjes te vinden.

Artikelen: 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *