Hulp nodig ? 0115 - 61 45 44

Het duurzame kantje van Tadaaz. Yes, we care.

Wij bij Tadaaz geven oprecht om onze klanten. Happy en tevreden klanten, daar gaan we voor, met een grote glimlach én een groen hart. Door met grote passie en overtuiging zowel onze klanten als onze omgeving met zorg te omringen, geloven we een duurzamere wereld te kunnen creëren. Een wereld waarin we ons veilig, gezond en gelukkig voelen en ook de toekomstige generaties kunnen genieten van al het moois van Moeder Aarde. 

Als bedrijf geloven we sterk in langetermijnoplossingen. Een beslissing is alleen de juiste, als hij vanuit alle hoeken goed overwogen is. We kijken daarvoor graag naar de 3 P's: People, Planet en Profit. Door deze drie perfect te balanceren met elkaar, komen we tot de beste oplossingen voor de toekomst. 

Tadaaz cares.

Tadaaz stelt met liefde mooie ontwerpen voor, en produceert met zorg de creaties van onze klanten. Het ligt ons dan ook nauw aan het hart om die creaties met zuivere en veilige grondstoffen en materialen te produceren, te verpakken en te bezorgen.  Refuse – Reduce – Reuse – Recycle.

  Onze productie.

  • Om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een blijvende meerwaarde te zijn voor de lokale gemeenschap, gebeurt alle productie in België als centrale uitvalsbasis binnen Europa.

  • Tadaaz produceert sinds 2011 groene stroom via meer dan 2500 m² zonnepanelen (vermogen van 360.000 kWp), en kan daarmee voor 65% van de eigen energiebehoeften instaan. 

  • De overig aangekochte energie is 100% groene energie, afkomstig uit hernieuwbare energieprojecten zoals windmolens, zonneparken en waterkrachtcentrales. Bij deze energie-opwekking komt geen CO² vrij.

  • Op de meeste plaatsen in het bedrijf werd ledverlichting geïnstalleerd. Die energiezuinige verlichting zorgde voor een daling in het elektriciteitsverbruik. Voor sanitaire installaties wordt regenwater gebruikt.

  • Een doorgedreven afvalbeheer met veel aandacht voor sortering en recycling is al jarenlang ons streven. 

  • In 2019 t.o.v. 2018 verminderden we zo onze ecologische voetafdruk met 8%!

  • Ons wagenpark schakelen we volledig om naar hybride en elektrische voertuigen. We installeerden op onze parking laadpalen, waar ook buurtbewoners van gebruik kunnen maken. 

  Onze grondstoffen.

  • We gebruiken geen grond- en hulpstoffen die schade berokkenen aan het milieu.

  • Meer dan 95% van het papier en het hout dat we bij Tadaaz als grondstof gebruiken is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Europa. 

  • We zoeken continu naar oplossingen en verbeteringen om accessoires, gebruikte materialen en hulpstoffen milieuvriendelijker aan te schaffen of te maken. 

  • We werken zoveel mogelijk samen met lokale producenten. Zij maken eerlijke, ambachtelijke en vaak handgemaakte producten voor ons. Door deze korte ketens kunnen we kiezen voor een originele insteek voor onze collectie, zonder vervuilende transporten via lucht of zee. Bovendien zorgen deze lokale partners ook voor de nodige flexibliteit, waardoor we sneller in kunnen spelen op jullie wensen.

  Onze verpakking.

   

  • We verpakken in dozen of enveloppen die zo nauw mogelijk aansluiten bij het te verpakken product en gebruiken geen plastic of kunststof maar wel papier als opvulmateriaal. Onze dozen zijn bovendien gemaakt van gerecycleerd en FSC-gecertificeerd karton. 

  • We gebruiken zo goed als geen folies meer om onze producten te beschermen en te verpakken. Als we niet anders kunnen om onze producten te beschermen tijdens de levering, dan gebruiken we enkel folies die 100% recycleerbaar zijn. Deze folies worden hergebruikt als je ze bij het PMD legt na aankomst van je pakketje. 

  Onze leveringen.

  • Wij kiezen bewust voor partners die zich actief inzetten om te blijven werken aan duurzame oplossingen. Heel wat van onze transporteurs verdelen reeds op duurzame wijze de pakketten (last mile via elektrische auto’s, fietsen, ...) en compenseren de overige CO² uitstoot via ecologische projecten. 

  • We bieden de mogelijkheid aan je pakketje te laten leveren in een afhaalpunt. Dit is niet alleen erg praktisch, maar ook duurzaam gezien het pakje samen met vele andere pakjes geleverd wordt. 

  • Voor de verzending van je pakketje vragen we een eerlijke, transparante prijs. Dit doen we omdat we ons allen bewust moeten zijn van de impact op het milieu, en omdat de bezorgdiensten ook vergoed moeten worden. Kies je voor een bezorging die wat langer kan duren (en dus op een duurzamere manier ingepland kan worden), dan betaal je daar minder voor, fair toch?

  Ons ijzersterke team.

  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook met een open blik naar elkaar. Hier mag je jezelf zijn. Bij ons geen glazen plafond, oogkleppen of jobs zonder doorgroeimogelijkheden. De helft van onze leidinggevenden en managers zijn vrouwen. Iedere sollicitant of medewerker krijgt alle kansen om hun talenten te laten openbloeien.

  • Duurzaamheid: dat is zorgen voor de wereld, en voor jezelf, voor een lang en gezond leven. Regelmatig organiseren we sportieve activiteiten die we samen kunnen proeven en uitproberen. We namen deel aan de Fitbees, zetten een maand lang 10.000 stappen en probeerden ook al de meest zotte sporten! 

  • We dagen onze collega's graag uit om zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken bij het woon-werk verkeer. Onze medewerkers komen graag met de fiets, het openbaar vervoer of de elektrische wagen.

  • Bij Tadaaz geen frisdrankautomaten en volle PMD-afvalzakken! Wel gratis en lekker gefilterd water. Medewerkers en bezoekers drinken uit glazen, kopjes en onze eigen drinkflessen, dus geen wegwerpbekers te bespeuren bij ons.

  • In plaats van snoepautomaten, vind je bij ons fruitmanden en regelmatig een kopje verse soep!

  Met hulp van onze helden. 

  Omdat we al onze medemensen graag zien en geloven dat iedereen gelijke kansen moet krijgen, werken we bij Tadaaz ook graag samen met hen voor wie het soms wat moeilijker is om een plaats op de arbeidsmarkt te krijgen. We dragen alle medewerkers van onze plus-teams dan ook een warm hart toe.

  Tadaaz geeft terug.

  Tadaaz beseft dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn, daarom proberen we iets terug te geven. Samen met onze klanten steunen we een aantal goede doelen waar we persoonlijk heel sterk achter staan. KiKa en KWF.